VDS Tuigpaardenshow op slotmiddag 70ste CHIO Rotterdam

Tuigpaarden 2

Tijdens de finaledag van het 70ste CHIO Rotterdam zullen zes prachtige tuigpaarden weer “acte de préséance” geven met een spectaculaire show voorafgaand aan de Longines FEI Nations Cup Jumping of the Netherlands. KWPN tuigpaarden zijn de ultieme showpaarden en staan bekend om hun explosieve kracht, een trotse, opgerichte houding en een rotsvast ritme. Het Nederlandse tuigpaard, uniek in de wereld, heeft alles in zich wat de kenner en liefhebber graag wil zien.

Medeorganisator Hanneke Mekkes: “Het is prachtig dat we de tuigpaardensport blijvend kunnen presenteren op de mooiste spring- en dressuurevenementen in Nederland. De tuigpaardensporters vormen een kleine groepering in vergelijking met de dressuur- en springsport. Het showelement dat tuigpaarden kunnen brengen in competitieverband, past zeer goed in het concept bij dressuur- en springwedstrijden. Het publiek wordt getrakteerd op een intermezzo van mooie tuigpaarden die op een natuurlijke wijze worden voorgesteld. De jurering wordt gedaan door het publiek en twee of drie prominenten uit de spring- of dressuursport."

De VDS Tuigpaardenshow heeft als doel promotie te maken voor de tuigpaardensport op internationale concoursen voor een breed publiek. Zes bijzondere tuigpaarden uit Nederland nemen het tijdens deze show tegen elkaar op. Oudere, bewezen, ervaren toppers tegen jonge onervaren ruwe diamanten van de tuigpaardensport.

Graag tot zondag voor de ontknoping van de Longines FEI Nations Cup Jumping of The Netherlands en de schitterende tuigpaardenshow!

Sponsor: VDS Transport & Expeditie in de Wijk is gespecialiseerd in groupage transport vanuit de benelux naar Denemarken en retour. Maar ook voor het transport met Walking floors en vervoer van uw paard(en) bent u bij VDS op het goede adres. Het team van VDS helpt u van A tot Z.

  • Deel dit artikel