Van der Valk hotels Blijdorp & Nieuwerkerk aan den IJssel klaar voor de toekomst

CHIO
CHIO 2018 dag 4 24 06 18 DSC9230

Ruiters, officials, gasten en vrijwilligers voelen zich al vele jaren tijdens het CHIO Rotterdam helemaal thuis bij Van der Valk Hotels Blijdorp en Nieuwerkerk aan den IJssel. Ook dit jaar bieden de beide hotels weer onderdak aan de deelnemers en officials. Het hotelwezen en de horeca hebben een bewogen tijd achter de rug. Peter van den Hul (Van der Valk Hotel Nieuwerkerk aan den IJssel) en Martijn Brakman (Van der Vlak Hotel Rotterdam) vertellen er in een (online duo interview) over, maar vooral over hoe ze de afgelopen tijd gebruikt hebben om klaar te zijn voor een mooie toekomst.

Hoe hebben de hotels de Corona-crisis ervaren:

"Tsja de Corona-trein is in de afgelopen periode acht keer over de horeca en het hotelwezen heengereden", zegt Peter van den Hul. "Het was moeilijk te bevatten, de Minister President zegt 'de horeca gaat dicht' en vanaf dat moment heb je opeens geen omzet meer. We leefden va protocol naar protocol, hebben ons steeds weer aangepast aan wat mogelijk was voor onze gasten. Die bleven dat gelukkig waarderen. Het Van der Valk concern heeft deze tijd uit kunnen zitten, we zijn alive and kicking en hebben er zin in om gasten te ontvangen! Tegelijkertijd heb ik alle gelegenheid gehad om me met de bouw van ons nieuwe hotel in Schiedam bezig te houden. Dat wordt heel bijzonder. Met een kroon van glas bovenop het hotel waarvandaan je een onvoorstelbaar mooi uitzicht over Rotterdam, Schiedam tot aan Den Haag toe hebt, veel kamers en congresfaciliteiten. In februari 2022 gaan we open."

"Wij hebben bij Van der Valk Blijdorp van de nood een deugd gemaakt en we hebben alle kamers opgeknapt. Al het personeel heeft meegeholpen, dat was super, de chef kok blijkt ook heel goed te kunnen schilderen", zegt Martijn Brakman. "De ruiters herkennen het straks niet meer terug. Het is echt heel erg mooi geworden. Behalve de kamers hebben we ook de bar en het restaurant verbouwd en hebben we een hele gave houtskool barbecue op het terras."

Beide hotels zijn al jaren hotelpartners van het CHIO Rotterdam. Hoe lang en wat betekent dat voor de hotels?

Martijn Brakman: "De historie van het CHIO Rotterdam met het Van der Valk Hotel Blijdorp is eigenlijk heel bijzonder. Op 17 juni 2010 werd het Domina hotel in Rotterdam overgenomen door Van der Valk. Op die dag begon ook het CHIO Rotterdam. De ruiters checkten dus in het Domino Hotel in en verbleven 's avonds in een ander (het Van der Valk) hotel. Het CHIO Rotterdam was dus onze eerste klant! In de jaren daarna zijn we altijd blij met elkaar gebleven.

De samenwerking met Hotel Nieuwerkerk is sinds 2013. "Het CHIO Rotterdam had meer hotelfaciliteiten nodig en liefst op een goed bereisbare afstand van het evenement. Ons hotel bleek net als Blijdorp goed bereikbaar", aldus Peter van den Hul. Wij ontvingen naast de deelnemers en officials ook een groep particuliere paardensportliefhebbers. Die kwamen elk jaar en genoten volop van de sport en het arrangement wat wij voor hen verzorgden. Het was een hechte groep trouwe CHIO bezoekers. Dit jaar hebben we vanwege de Corona situatie dus voornamelijk ruiters en officials."

Beide hoteliers zien de toekomst met veel vertrouwen tegemoet. "Sinds afgelopen zaterdag is het weer lekker druk." zegt Martijn Brakman. "Iedereen is blij, onze mensen en onze gasten!" Peter van den Hul "Ik verwacht eigenlijk dat we weer snel terug naar normaal gaan, nou ja, niet Corona... We merken dat onze arrangementen voor deze zomer erg populair zijn, een weekend of dagje Rotterdam of een golf arrangement. En we hebben ook allerlei mogelijkheden om er vanuit ons hotel op uit te trekken, per fiets, e-bike, e-scooter, enz. Ik verwacht een goede zomer!"

  • Deel dit artikel