Van de Rijt en Hogenkamp winnen laatste selectiewedstrijd KNHS-Roelofsen Raalte Trophy

HOOFDDORP (KNHS) - Zondag 19 juni werd tijdens Concours Hippique Haarlemmermeer de laatste selectiewedstrijd voor de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy verreden. De lichte tour kwam op naam van Teddy van de Rijt met Kosmo van Orchid's (v. Kanshebber). In de zware tour presteerde Sherin Hogenkamp het best. De beste 14 combinaties van het tussenklassement selecteerden zich voor de finale tijdens CHIO Rotterdam.

Dertien combinaties verschenen in Hoofddorp aan start in de lichte tour. Meer dan de helft wist in het klassieke parcours foutloos te blijven. In de barrage bleef winnares Teddy van de Rijt foutloos in een snelle tijd van 39,74 seconden. Ook Josta van Straaten kwam foutloos over de finish. Met Fury (v. Sulaatik?s Fireball) legde zij de barrage af in een tijd van 40,75 seconden. In de tussenstand voor de finale is de leiding gedeeld in handen van Josta van Straaten en Megan Laseur. Beide amazones staan op 57 competitiepunten, dit is het totaal van hun beste drie resultaten.

Het deelnemersveld in de zware tour bestond uit 7 combinaties. Vier wisten zich te plaatsen voor de barrage. De winst ging naar Sherin Hogenkamp die als enige foutloos wist te blijven. Tweede werd Lisanne Roesink met Matchello (v. Mentos). Zij reed een snelle tijd, maar moest vier strafpunten laten noteren. Teddy van de Rijt reed ook goed in de zware tour, met Pico (v. onbekend) behaalde ze de derde plek.

Tijdens de competitiewedstrijden van de KNHS-Roelofsen Raalte Trophy kunnen de deelnemers punten verzamelen. Om in aanmerking te komen voor de finale moet de combinatie deelnemen aan minimaal vijf competitiewedstrijden, hierbij worden de behaalde punten van de beste drie competitiewedstrijden meegenomen naar de finale tijdens het CHIO in Rotterdam. De beste 14 gekwalificeerde combinaties in beide klassen mogen deelnemen aan de finale op zaterdag 27 augustus. De winnaars van de eindstand van de competitie krijgen als ereprijs een uniek trainingsarrangement aangeboden op Stal Roelofsen in Raalte.

Tussenstand KNHS-Roelofsen Raalte Trophy Lichte Tour - na Hoofddorp

1

Megan Laseur

Bella Donna

Soest

57

1

Josta van Straaten

Fury

Den Ham

57

3

Teddy van de Rijt

Kosmo van Orchid's

Nuenen

55

4

Willem John van de Mheen

Don Juan

Hoevelaken

48

5

Kaylee Bloem

Orchid's Chymara

Didam

38

6

Eva Ruiter

Jem's Don Pedro

Wierden

36

7

Sherin Hogenkamp

Kamaro van Orchid's

Doetinchem

35

8

Ken Willemsen

Smart Girl

Nijverdal

34

9

Lisa Everts

Stakkato

Enschede

34

10

Dominique Langens

Tick Tock Two Tone

Nuland

32


Tussenstand KNHS-Roelofsen Raalte Trophy Zware Tour na Hoofddorp

1

Emmelie Melssen

Kleber du Hardrais

Zwaag

50

2

Leontine Bruin

Scapa

Wilp gld

46

3

Megan Laseur

Ensilla

Soest

44

3

Lisanne Roesink

Matchello

Denekamp

44

5

Willem John van de Mheen

Fostymana van het Trichelhof

Nuenen

42

5

Amke Bekhuis

Temptation

Langeveen

42

7

Teddy van de Rijt

Erbee's Pico

Nuenen

40

8

Ken Willemsen

Troublemaker

Nijverdal

39

9

Sherin Hogenkamp

Kamaro van Orchid's

Doetinchem

36

10

Kelly Jochems

Dark Spirit

Achtmaal

34

10

Josta van Straaten

Il Divo

Den Ham

34


Kalender
Zaterdag 27 augustus 2011, CHIO Rotterdam - FINALE

  • Deel dit artikel