Girlpower tijdens eerste wedstrijd Longines FEI Jumping Nations Cup 2020

FEI
1 MB 2000 pixels USA Team

Het Amerikaanse team is gisteren met een overwinning thuis in Wellington (FL, USA) goed begonnen aan de Longines FEI Jumping Nations Cup™ of United States of America. today. Het Amerikaanse team bestond uit vier ervaren dames, die we tijdens het CHIO Rotterdam al vele malen in actie zagen , nl. Jessica Springsteen (RMF Zecilie), Margie Goldstein-Engle (Royce) en Laura Kraut (Confu). Ondanks alle ervaring die deze dames meebrachten moest toch een barrage van drie ronden tegen een team van nieuwkomers uit Groot Brittannië de uiteindelijke overwinning bepalen.

Er namen 8 teams deel aan deze eerste Nations Cup wedstrijd, maar alleen de teams van de VS, Mexico en Canada streden voor punten in de North and Central America and Caribbean League. Het team van de VS behaalde het maximale aantal (100) punten met hun overwinning. De derde plaats leverde het team van Mexico 80 punten op en Canada kreeg 60 punten voor hun vierde plaats.

De sloot bleek het grootste struikelblok in het parcours in Wellington. Ashlee Bond (ISR) kreeg haar negen jaar oude ruin Donatello er in de tweede ronde met geen mogelijkheid over en de Braziliaan Cassio Rivetti liep er een nat pak op toen hij van zijn 13-jarige merrie Bacara d’Archonfosse viel en in de sloot belandde.

De 17-jarige Sam Walker (Kelstar du Vingt Ponts) en de 22-jarige Israelische ruiter Teddy Vlock (Volnay du Boisdeville) waren twee veelbelovende debutanten die met ieder slechts vier strafpunten een mooi visitekaartje afgaven.

Het Ierse team, die in 2019 de competitie wonnen, ging samen met het Britse team na de eerste ronde aan de leiding met slechts vier strafpunten. De Ieren moesten daar in de tweede ronde helaas 16 strafpunten bij optellen. De Britse amazones, Amanda Derbyshire (Cornwall BH), AlexandraThornton (Cornetto K) en Emily Moffit (Winning Good) daarentegen hielden het in de tweede ronde beperkt tot vier strafpunten. De Amerikaanse dames hielden in de tweede ronde alle balken in de lepels.

Zowel Groot-Brittannië als de USA hadden na de tweede ronde 8 strafpunten, hetgeen betekende dat er barrage gereden moest worden. Beezie Madden zette met de 12-jarige hengst Darry Lou (KWPN) een zeer snelle tijd van 33.11 sec. "Hij houdt van gallopperen! Hij is super goed te rijden en niet te fijngevoelig, als je hem een beetje aanzet en hem dan laat gaan pakt hij het zo goed op. Echt leuk om hem te rijden!", aldus Madden.

Alexandra Thornton en de 14-jarige Cornetto K reden ook een fantastische rit maar waren met 36.34 sec net iets langzamer dan Madden. Toch was de Britse bondscoach Di Lampard dik tevreden met haar jonge amazones die het voortreffelijk deden gisteren.

De 111th Longines FEI Jumping Nations Cup is een mooie aanloop naar de Olympische Spelen in Tokyo dit jaar en deze wedstrijd was de eerste van elf. In Rotterdam zien we straks ook de Amerikanen en Engelsen weer tegen elkaar strijden.

Team Result - Wellington (USA):
1. USA - 8 faults/0/33.11 seconds in third-round jump-off
2. Great Britain - 8 faults/0/36.34 seconds in third-round jump-off
3. Mexico - 17 faults
Full results: click here
  • Deel dit artikel