Topsport thema van Sociëteit Schoufour

CHIO
39 C83 F83 9 AEB 48 F5 9 AFC 74 A2006 A531 F 1 201 a

Voor de eerste keer in 2020 kwamen gisteren de leden van Sociëteit Schoufour bijeen in de Grandstand Rotterdam. Algemeen directeur Ron Voskuilen gaf een korte inleiding hoe het CHIO Rotterdam de komende tijd gaat werken aan een nog betere beleving van het evenement door te inspireren. Daarna was de microfoon voor Peter Blangé, volleybal coryfee en sinds 1 september jl. directeur van Rotterdam Topsport.

Blangé nam de aanwezigen mee in de weg naar de top, het topsportprogramma voor volleybal, de kwaliteiten van een goede coach en liet hen de overwinning op Italië in 1996 tijdens de Olympische Spelen beleven. Een historisch moment want Italië won tot dan al vier jaar onafgebroken van Nederland in belangrijke finales. Welke invloed had de time out van coach Joop Alberda, hoe bepalend was de rol van Peter Blangé als spelverdeler, etc. Iedereen beleefde het magische moment opnieuw.

Vervolgens vertaalde Blangé zijn ervaringen in de topsport als volleybalspeler naar zijn huidige rol en zijn ambitie om de positie van Rotterdam als dé topsportstad te versterken. Daarbij werd natuurlijk ook gesproken over de positie en kansen van het CHIO Rotterdam als een van de topevenementen van de stad.

Natuurlijk werd er weer volop genetwerkt en lieten de aanwezigen zich het heerlijke diner verzorgd door Maison van den Boer uitstekend smaken.

  • Deel dit artikel