Tommie neemt jeugd mee naar Amerika tijdens jeugdochtend CHIO Rotterdam

Jeugdtheater groepsfoto7806

De 70ste editie van het CHIO Rotterdam, dat van 21 t/m 24 juni plaatsvindt, is een voorproef op de FEI Wereldruiterspelen in Tryon later dit jaar in de Verenigde Staten. Theaterdocent en regisseur Peter Speijer van Hofplein Rotterdam is met het thema Amerika aan de slag gegaan en heeft samen met Horse Creatives een prachtige show speciaal voor de jeugdochtend van het jarige CHIO Rotterdam gemaakt. De leerlingen van Hofplein Rotterdam presenteren de show samen met Horse Creatives op zondagochtend 24 juni in het Kralingse Bos.

Het verhaal gaat over Tommie die de verjaardag van het CHIO Rotterdam viert en in zijn magische boek leest over cowboys en indianen in het Wilde Westen. Een spannend verhaal met natuurlijk veel paarden en actie.

"Onze partners Hofplein Rotterdam en Horse Creatives hebben weer een fantastische show voor de jeugd bedacht. De komende weken gaan de kinderen van Hofplein Rotterdam keihard repeteren, kostuums passen en decors maken voor deze eenmalige show. Reken maar dat er op zondagochtend 24 juni veel spektakel in de Rotterdam Arena zal zijn, natuurlijk met veel paarden," zegt algemeen directeur van het CHIO Rotterdam Jan de Mooij.

Tommie en het Wilde Westen

Tommie krijgt voor zijn verjaardag een bijzonder boek van zijn oom. Maar wat is dat .... in het boek staat niets, alle bladzijden zijn leeg. Tommie moet zijn eigen fantasie gebruiken om een verhaal te maken. Samen met Merel verzint hij het verhaal van Tommies Wilde Westen. Daarin speelt Dappere Wolf, opperhoofd van een indianenstam een hoofdrol. Het paard van Dappere Wolf, Zilvervlam, wordt gestolen. Dappere Wolf kan in 3 battles zijn paard terugwinnen: een battle van behendigheid, een battle van snelheid en een battle van moed. Ome Knol zorgt ook voor de nodige commotie in het verhaal. Of Dappere Wolf zijn paard terug krijgt? ... Kom maar kijken op 24 juni!

Ook Amerika in Indofin Kinderdorp
Het thema Amerika staat ook centraal in het Indofin Kinderdorp waar kinderen alle dagen van het CHIO Rotterdam kunnen spelen, spelletjes doen, knutselen of zich laten schminken. Ook mascotte CHICO is gek op cowboys en indianen en is alle dagen in het Kralingse Bos. Hij gaat graag met de jongste gasten van het evenement op de foto.

Kaarten voor de CHIO Jeugdochtend
Kaarten voor de CHIO jeugdochtend zijn nu hier te bestellen. De kaartjes kosten € 5,= voor de jeugd (t/m 12 jaar) en € 10,= voor volwassenen.

  • Deel dit artikel