Grand Prix Sales: Toekomstige spring- en dressuurtoppers

CHIO
18939108 D77 B 4 FDE BBBB DC3 B4 BE59 CD4 1 105 c
Foto: Jessica Pijlman

Het zou zo maar kunnen dat de spring- en dressuurtoppers die we in de toekomst in de Rotterdam piste gaan zien, hun sportcarrière te danken hebben aan Sannah Angenent en Marjolein Ras van Grand Prix Sales. Sinds 2020 organiseert Grand Prix Sales exclusieve online veilingen voor dressuur- en springveulens en embryo’s in het topsegment. We spreken met Sannah Angenent, die het momenteel loeidruk heeft vanwege de aankomende veilingen op 14 en 16 augustus a.s., maar gelukkig toch even tijd voor ons heeft.

Vliegende start

Sannah en Marjolein, allebei eerder betrokken bij de Eliteveilingen in Borculo, zijn in de zomer van 2020 met Grand Prix Sales van start gegaan, midden in Coronatijd. “Ja, dat liep even anders dan onze bedoeling was”, aldus Sannah. “We zouden onze eerste veulenveiling tijdens CSI Twente houden. Dat ging dus helaas niet. Gelukkig hadden we ook al een online platform gereed en kon onze veiling zo dus toch doorgaan. Sinds die tijd is het hard gegaan, inmiddels hebben we vijf veilingen per jaar, twee voor springveulens en twee voor dressuurveulens en één embryoveiling.

Wereldwijde belangstelling

Mede doordat we online zijn, zijn zowel ons aanbod als onze klanten afkomstig van over de gehele wereld. Daarbij geldt wel dat wij ons willen blijven focussen op het top segment, echt alleen de allerbeste veulens en embryo’s. Bij de veulens die we aanbieden kijken we niet alleen naar de afstamming, de veulens krijgen twee keuringen waarbij gecontroleerd wordt of ze gezond en correct zijn en bij de dressuurveulens kijken we natuurlijk ook heel goed naar de beweging. We gaan echt voor kwaliteit, daarom is het aanbod ook beperkt tot 15-20 veulens per veuling.

Alleen topveulens

En het houdt voor ons niet op na de keuring. Marjolein en ik vinden de after sales ook heel belangrijk. Zo begeleiden we bij de opfok en dingen als transport en verzekeringen.

Onze focus op het topsegment is overigens ook de reden dat wij bij het CHIO Rotterdam terecht zijn gekomen. Ook bij jullie zien we dat jullie voor kwaliteit gaan en dat alleen de beste paarden van de wereld komen.

Je merkt dat mensen van ons horen, want dit jaar hadden we 80% nieuwe klanten op onze veilingen. Het is nog wat vroeg om de resultaten van onze veulens te volgen, de oudste veulens zijn pas drie jaar oud. Dit jaar was tijdens de KWPN hengstenkeuring de eerste in de picture, een Taminiau-afstammeling.”

We zijn heel benieuwd naar deze aanstormende spring- en dressuurtoppers en blijven zeker volgen of we hen in Rotterdam zien in de toekomst. Voor nu wensen we Sannah en Marjolein veel succes met de laatste loodjes naar de veilingen van 14 augustus (springveulens) en 16 augustus (dressuurveulens). Heb je belangstelling voor een topveulen of wil je de veiling wel meemaken? Ga naar de website van GrandPrix Sales en maak vast een account aan, dan kun jij straks meebieden.

  • Deel dit artikel