Theo de Rooij: Klaar voor een CHIO met alles erop en eraan

CHIO
LF Theo van Rooij 3

CHIO voorzitter Theo de Rooij is er helemaal klaar voor. Eindelijk, hij is immers in 2019 al aangetreden, gaat het ervan komen.... Een CHIO met alles erop en eraan. We horen het enthousiasme in z'n stem als we Theo bellen voor een vooruitblik op het 73ste CHIO Rotterdam.

"Ik heb er toch zo'n zin in! En iedereen die ik spreek ook. Eindelijk een compleet CHIO met topsport maar ook veel gezelligheid. Afgelopen jaar was het natuurlijk fijn dat het door kon gaan, veel evenementen hebben het slechter gehad dan wij, maar de ruiters misten de interactie met het publiek en met de helft van de gasten bij de hospitality en zonder Stroodorp mis je toch de sfeer van het evenement.

Toch heeft de COVID-editie van vorig jaar ook goede dingen opgeleverd. De intimiteit van de opzet van het stadion bijvoorbeeld, daar hebben we dit jaar op voortgeborduurd. Het open houden van de Kralingseweg en het Kralingse Bos tijdens het evenement is ook goed ontvangen, dat houden we er ook in.

Sportief gezien hebben we dit jaar opnieuw een geweldige bezetting. Heel belangrijk want de sport moet het evenement toch maken. Dat lukte vorig jaar anders ook heel goed met drie Nederlandse overwinningen. Wat zou het mooi zijn om ook nu weer het Wilhelmus in het bos te horen klinken. Daarnaast kijk ik ook uit naar het spektakel van de vierspanrijders op de vrijdagavond na de Longines FEI Jumping Nations Cup. Is het niet geweldig dat we de zes beste vierspanrijders van de wereld in Rotterdam hebben? De CHIO Zuid-Holland Cup op woensdag in de hoofdpiste is ook nieuw dit jaar, dat was een lang gekoesterde wensen van de deelnemers. Ben heel benieuwd wie er gaat winnen, want ik hoorde dat tijdens de selectiewedstrijd de lat al heel hoog lag en dat de drie coaches van de finalisten er echt voor gaan.

Ook alle sponsoren doen weer mee, dat is super! En zij mogen nu gelukkig weer het normale aantal gasten uitnodigen. Voor onze zakelijke netwerken is het heel fijn om elkaar nog even in alle rust te spreken voordat de vakantietijd aanbreekt. We merken overigens wel dat de evenementenbranche en het publiek twee jaar COVID in drie maanden probeert in te halen. Iedereen wil nog even voor de vakantie nog alles doen.

Wat zou het fijn zijn als alles klopt deze editie. Na COVID en voor de vakantie, met elkaar een mooi evenement beleven, daar kijk ik naar uit! En nu hopen dat het weer meewerkt. Ik heb er zin in! En hoop iedereen te zien de komende dagen in het Kralingse Bos!"

  • Deel dit artikel