Terugblik hoofdsponsor Rabobank Rotterdam: Meer inhoud en een echte stadionbeleving

Vlaggen C Hio ingang 1 klein

We blikken terug op het 69ste CHIO Rotterdam met Gerard Zwartkruis, Directeur Bedrijven bij onze hoofdsponsor Rabobank Rotterdam. De bank zet het CHIO Rotterdam al vele jaren in voor relatiemanagement.

“Dit jaar hebben we ons programma veel inhoudelijker ingevuld, afgestemd op onze relaties, aldus Gerard Zwartkruis. “Bijvoorbeeld met het grote Food & Agri event op vrijdagmiddag in samenwerking met een aantal van onze collega Rabobanken, het Lentiz College, NautaDutilh en Rotterdam Partners. We hebben met 200 gasten en gastheer Wiebe Draijer (voorzitter Raad van Bestuur Rabobank) in de mooie nieuwe congresfaciliteit van het CHIO Rotterdam gesproken over het wereldvoedselvraagstuk en de uitdagingen die de wereld en Nederland heeft als het gaat om gezond voedsel, nu en in de toekomst. Voor een groep relaties uit onder andere het onderwijs hebben we samen met EY een bijeenkomst, met als gastspreker Jan Peter Balkenende, georganiseerd waarin de schaarste aan ICT-talent centraal stond. De reacties op beide bijeenkomsten waren erg positief.

Natuurlijk hadden we ook weer iedere dag topgasten in onze loge en was er onze drukbezochte familiemiddag op de finaledag met zo’n 800 gasten in de Ratina Hospitality, dat was weer fantastisch.

We hebben tijdens dit afgelopen CHIO te maken gehad met extreme weersomstandigheden. De ene dag moesten de airco’s alle zeilen bijzetten en de volgende dag moest de wedstrijd zelfs stilgelegd worden vanwege extreem noodweer. M’n complimenten aan de organisatie die niet alleen op de juiste momenten de juiste beslissingen nam voor mens en dier, maar ook bijzonder flexibel was in het treffen van passende maatregelen.

De CHIO-organisatie had gekozen voor een geheel nieuwe opzet. Begrijpelijk als je volgend jaar een zeventig jarig jubileum te vieren hebt en het jaar daarna maar liefst 3 EK’s mag organiseren. Dan is dit jaar hét geschikte moment om nieuwe dingen uit te proberen. Overall denk ik dat de nieuwe opzet erg geslaagd is. Het nieuwe promodorp is veel groter en aantrekkelijker en de nieuwe routing en locatie van de tribunes zorgden dat iedereen veel rustiger van de sport kon genieten. We hebben daar positieve geluiden over gehoord. Natuurlijk hebben we ook gehoord dat mensen even hebben moeten zoeken gezien de nieuwe indeling, dat is begrijpelijk als je na zoveel jaren een nieuwe weg door het bos moet volgen. De sport was van hoog niveau, de wedstrijden waren echt reuze spannend. En door de nieuwe opzet was de stadionbeleving veel duidelijker. Als er na een foutloze rit gejuicht werd had je het gevoel alsof je in een kleine Kuip zat….

Wij kijken met veel plezier terug op een mooi 69ste CHIO Rotterdam. Ik maak graag complimenten aan de organisatie en de vele, vele vrijwilligers die zich alle dagen hebben ingespannen!”

  • Deel dit artikel