TeamNL springruiters voor Longines League of Nations CHIO Rotterdam bekend

KNHS
Harrie smolders monaco rott23lharrie smolders monaco rott23l228720 jpg

Bondscoach Jos Lansink heeft de combinaties bekend gemaakt die voor TeamNL van start zullen gaan in de Longines League of Nations™️ tijdens het CHIO Rotterdam. Voor de TeamNL springruiters is Rotterdam belangrijk op de weg naar de Olympische Spelen van Parijs en met het oog op kwalificatie voor de finale van de Longines League of Nations™️ in Barcelona.

De landenwedstrijd voor de springruiters is op vrijdag 21 juni. De eerste manche staat gepland vanaf 16.00 uur en de beslissende tweede omloop vanaf 19.00 uur.
Bondscoach Jos Lansink heeft voor Rotterdam onderstaande combinaties geselecteerd.

Maikel van der Vleuten – Beauville Z N.O.P.

Harrie Smolders – Uricas van de Kattenvennen

Willen Greve – Grandorado TN N.O.P.

Kim Emmen – Imagine

De springruiters van TeamNL wonnen vorig jaar de FEI Nations Cup in Rotterdam en zullen er alles aan doen om dat succes in dit Olympische jaar te herhalen. “Je hebt maar een 5* landenwedstrijd per jaar in eigen land dus daar wil je natuurlijk altijd zo goed mogelijk presteren”, vertelt Lansink. “Als team willen we daar altijd goed voor de dag komen, maar het belangrijkste is dat alle paarden en ruiters fit en gezond blijven. Na Rotterdam kijken we welke combinaties er naar Parijs gaan.”

Opzet Longines League of Nations™️
De opzet van de landenwedstrijd competitie is ten opzichte van voorgaande jaren enorm veranderd. De serie die nu wordt verreden onder de naam Longines League of Nations™️ bestaat nog uit slechts vier wedstrijden en de finale. De beste tien landen van de Longines League of Nations™️ Ranking hebben zich geplaatst voor de serie en de beste acht landen na de vier wedstrijden mogen door naar de finale.

Ook het format van de wedstrijden is veranderd. In alle wedstrijden mogen per land vier combinaties van start in de eerste manche waarbij de beste drie resultaten tellen. De acht beste landen mogen door naar de tweede manche waarin per land nog drie combinaties aan de start verschijnen. De resultaten van alle drie deze combinaties tellen mee. Het land met de minste strafpunten is uiteraard de winnaar. Bij een gelijk aantal strafpunten wordt een barrage verreden door een combinatie per team.

Resterende wedstrijden FEI Longines League of Nations

19 – 23 juni, Rotterdam

3 – 6 oktober, FINALE Barcelona (Spa)


  • Deel dit artikel