Team Glock verkeert in luxe positie

Rsz 1hans peter minderhoud johnson 5

Hans Peter Minderhoud won afgelopen week met GLOCK’s Flirt de finale van de Wereldbeker Dressuur. En ook zijn teamgenoot en partner Edward Gal bevindt zich met GLOCK’s Undercover N.O.P. en GLOCK’s Voice al enige jaren in de wereldtop bij de dressuur. Toch moeten Edward en Hans Peter beiden tijdens het CHIO Rotterdam en het NK Dressuur in Ermelo hun definitieve teamplaats voor de Olympische Spelen verdienen. Dat zijn dé observatiewedstrijden voor Rio.

De kansen zijn gunstig voor team GLOCK. Met toppaarden als GLOCKS’s Undercover N.O.P., GLOCK’s Voice, GLOCK’s Romanov, GLOCK’s Flirt en GLOCK’s Johnson TN N.O.P. in het A-kader en GLOCK’s Sir Schenkenberg op de drempel verkeren Edward Gal en Hans Peter Minderhoud in een luxe positie. Maar GLOCK trainer Nicole Werner blijft nuchter: “Het blijven levende dieren, zekerheid heb je nooit. De paarden lopen tijdens het CHIO en het NK allemaal hun proeven en alleen de besten maken kans om geselecteerd te worden. Dat hangt ook zeker af van de vorm van het moment en dat blijft spannend.”

Voor de dressuurliefhebbers wordt het genieten tijdens het 68ste CHIO Rotterdam wanneer deze dressuurruiters hun prachtige paarden door de baan sturen.

  • Deel dit artikel