Talententeam springen 2014 TTC Zuid-Holland bekend

DSC 0464

Gisteren kozen TTC Zuid-Holland springtrainers Richard Kapteyn en Edwin Hoogenraat bijgestaan door selecteurs Doron Kuipers en Jeroen Heijmans 11 nieuwe springtalenten die samen met 3 springtalenten van het afgelopen seizoen het TTC Zuid-Holland Talenteam 2014 vormen. De 14 springtalenten starten woensdag 16 april a.s. met hun intensieve trainingsprogramma.

De nieuwe springtalenten zijn Nick Brussee, Jamie Verzijl, Shelina Terlouw, Jochem Thijssen, Marit Orgers, Jet van ’t Zelfden, Kirsten van Heijst, Gina van Dam, Megan Visser, Julia Otto en Luca Schuller. Op basis van hun vooruitgang en prestaties van het afgelopen seizoen zijn Anne van der Eijk, Stephanie Troost en Denize van der Poel wederom geselecteerd voor het TTC Zuid-Holland Springen 2014.

Dit is het tweede seizoen dat er een TTC talententeam springen van start gaat. Volgens Jan de Vries, voorzitter van de KNHS Zuid-Hollan, worden de resultaten van het TTC steeds beter zichtbaar. “Bij de dressuur, waar we een jaar eerder met het TTC zijn begonnen, hebben we in het afgelopen seizoen al fantastische resultaten geboekt met de TTC talenten uit Zuid-Holland. Bij het springen zijn we een jaar later begonnen en helaas zijn er in Zuid-Holland minder jonge springcombinaties. Juist een initiatief als het TTC Zuid-Holland Springen helpt om de springsport in onze regio een positieve impuls te geven,” aldus Jan de Vries.

Tijdens de selectie werd o.a. gelet op souplesse en balans van de ruiter, de toekomstmogelijkheden van de pony’s en paarden maar ook op coachbaarheid van de combinaties. In het trainingsprogramma voor de springtalenten wordt in eerste instantie veel aandacht aan rijtechnische aspecten besteed maar komen ook mental coaching, planning, verzorging en management aan de orde.

  • Deel dit artikel