Stichting N.O.P. legt toppaarden Grandorado TN en Hermès vast

KNHS
JP IMG 0544 CHIO116 NED van Liere Dinja Hermes CDIO5

In navolging van de topspringpaarden Beauville Z N.O.P en Monaco N.O.P. heeft de Stichting Nederlands Olympiade Paard de goedgekeurde KWPN-dekhengsten Grandorado TN en Hermès vastgelegd. De elfjarige Grandorado TN is het springpaard van Team Nijhof en Willem Greve, waarmee laatstgenoemde dit jaar in drie landenwedstrijden zesmaal foutloos bleef. Hermès is de dressuurhengst van Joop van Uytert die met Dinja van Liere tweemaal brons won op het recent verreden wereldkampioenschap in Denemarken.

Met twee bronzen medailles waren Dinja van Liere en Hermès de boegbeelden van TeamNL bij het wereldkampioenschap dressuur in Herning. De zegetocht van de combinatie begon echter al eerder. Vorig jaar debuteerde Dinja van Liere met de KWPN-hengst op het hoogste niveau. Later in het jaar in Aken imponeerden ze al met overwinningen en presteerden ijzersterk op het EK in Hagen. In mei van dit jaar werd de combinatie Nederlands kampioen. Op de huidige wereldranglijst bezet de combinatie Van Liere-Hermès N.O.P. de zesde plaats.

TeamNL bondscoach Jos Lansink selecteerde Willem Greve met Grandorado TN N.O.P. voor het WK in Herning na drie vlekkeloze optredens in de landenwedstrijden van Rome, Rotterdam en Knokke. De elfjarige hengst was het jaar al ijzersterk begonnen met de derde plaats in de Rolex Grand Prix tijdens de Dutch Masters-Indoor Brabant. Nadat Willem Greve kort voor het wereldkampioenschap zijn arm en enkel brak, moest hij met Grandorado TN N.O.P. het WK noodgedwongen missen. Het N.O.P. heeft Grandorado TN vastgelegd met het oog op de internationale kampioenschappen de komende jaren.

De Stichting Nederlands Olympiade Paard (N.O.P.) spant zich al vele jaren in om potentiële Nederlandse teampaarden te behouden voor TeamNL-ruiters. Eigenaren van door het N.O.P. vastgelegde paarden krijgen een financiële tegemoetkoming om hun paarden te behouden voor Nederlandse ruiters. Het realiseren van afspraken met eigenaren van toppaarden is mede mogelijk gemaakt dankzij de goede samenwerking met sportkoepel NOC*NSF.

Hermès N.O.P.

Ruiter: Dinja van Liere

Afstamming: Easy Game x Flemmingh, hengst, KWPN, 2012
Fokker: G. Gijsbers Eigenaar: Joop van Uytert

Grandorado TN N.O.P.

Ruiter: Willem Greve
Afstamming: Eldorado van de Zeshoek x Carolus II, hengst, KWPN, 2011
Fokkers: M. Rietberg & D. Verhoeven Eigenaar: Team Nijhof & Willem Greve


  • Deel dit artikel