Startlijsten Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge 18 & 19 juli

CHIO / Dressage at Hickstead
106666646 3255331634518906 6801889641189728382 o

Komend weekend worden de 40 dressuurproeven van internationale Grand Prix combinaties deelnemend aan de Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge voorzien van live commentaar door 5* Grand Prix juryleden Mariëtte Sanders - van Gansewinkel en Stephen Clarke uitgezonden. De live uitzending op 18 en 19 juli start om 19.00 (CET) en is gratis te zien op rotterdamhicksteadgpc.com and Horse & Country TV. Kijkers kunnen ook zelf mee jureren en hun punten realtime geven via de BlackHorse One Spectator Judging® app.

Download hier de startlijsten

Op beide dagen presenteert de Equine America Rotterdam Hickstead Grand Prix Challenge een interessante line up van 20 combinaties van zeer ervaren ruiters en paarden maar ook aanstormend talent. Bij de ruiters zijn internationale toppers zoals Charlotte Dujardin (GB), Patrick van der Meer (NL), Dane Rawlins (IER), Jorinde Verwimp (BEL), Sune Hansen (DK) en Mikaela Soratie (FIN), maar ook U25 ruiters zoals Jeanine Nieuwenhuis (NL), Alex Baker (IER) en Ellie McCarthy (GB). Tussen de proeven door worden interviews met alle ruiters uitgezonden. Na afloop van de live uitzending is de Challenge en een programma met de highlights terug te zien op Horse & Country TV on demand.

Voor deze ene keer is het publiek welkom in de juryhokjes om meet te luisteren naar het live commentaar van Grand Prix juryleden Mariëtte Sanders en Stephen Clarke. De kijkers kunnen zelf de spanning verhogen door mee te jureren en hun punten te geven voor de prestaties van de ruiters via de Spectator Judging app. Kijkers kunnen de Spectator Judging App voor aanvang van de Challenge downloaden van Apple Store of Google Play.

Het initiatief is omarmd door zowel de ruiters als sponsoren. Zoals te horen is tijdens de interviews waren de ruiters bijzonder blij dat ze voor de Challenge hun witte rijbroeken en slipjassen weer aan mochten en een beetje van de wedstrijdspanning konden voelen. De Challenge is tegelijkertijd een mooie kans om te zien waar maanden lang trainen tijdens lockdown toe heeft geleid. Ook de sponsoren, waaronder titel sponsor Equine America en dagsponsoren Rotterdam Topsport en Le Mieux waren verheugd om weer in de gelegenheid te zijn hun producten en diensten te tonen aan het hippische publiek, dat ook zij hebben moeten missen doordat veel hippische topsportevenementen gecanceld zijn vanwege de Corona-situatie.

  • Deel dit artikel