Springruiterteam TeamNL voor EK Rotterdam bekend

KNHS
Nb Rob Ehrens D51 3433
Foto: Nils Boeser

Bondscoach van de springruiter Rob Ehrens heeft de combinaties bekend gemaakt waarmee hij als TeamNL de strijd aangaat tijdens deze Longines FEI European Championships.

Voor Rob Ehrens was het geen gemakkelijke keuze, zijn selectie is niet heel breed en het aanbod van wedstrijden is enorm.

Gelukkig kan Ehrens rekenen op de ervaring en routine van Harrie Smolders met Don VHP Z N.O.P. en Marc Houtzager met Sterrehof’s Calimero. Ook Maikel van der Vleuten is weer van de partij, hij zadelt de merrie Dana Blue die voor het eerst op een kampioenschap in actie komt. Frank Schuttert heeft in Lyonel D ook een paard dat voor het eerst op een internationaal toptoernooi aan de start staat, maar beide paarden hebben al goed gepresteerd in FEI Nations Cups.

Als vijfde man is nieuwkomer Doron Kuipers met Charley aangewezen. Doron reed een sterke landenwedstrijd bij het CHIO van Aken en was ook in eerdere Nations Cup landenwedstrijden al van belangrijke waarde voor het team van Ehrens. Kuipers is voor het eerst in de selectie voor een officieel kampioenschap opgenomen.

Let op dit bericht is gepubliceerd voordat bekend werd dat Harrie Smolders en Don VHP N.O.P. niet meedoen aan het EK Springen. Doron Kuipers is nu in de vaste opstelling en Bart Bles is reserve.

  • Deel dit artikel