Springruiters zeker van finale Furusiyya FEI Nations Cup

Devos

De Nederlandse springruiters hebben hun goede prestatie van een paar weken geleden in Falsterbo (overwinning) niet kunnen herhalen in Hickstead. In de Zuid-Engelse plaats kwam de equipe van Rob Ehrens in de voorlaatste wedstrijd van de FEI Furusiyya Nations Cup niet verder dan de zevende plaats. België won de wedstrijd na een barrage met Zwitserland en de Verenigde Staten, waarbij Peter Devos als laatste ruiter de prestatie leverde waarop chef d'equipe Dirk Demeersman zo hoopte. In de tussenstand staat Nederland nu op de derde plaats na 7 van de 8 wedstrijden en is zeker van deelname aan de finale.

“We zijn zeker van deelname aan de finale in Barcelona. Dat is het beste wat we vandaag kunnen melden”, meldt bondscoach Rob Ehrens opgelucht. “De paarden sprongen goed, maar we hadden net een paar fouten te veel. Ja, dan doe je gewoon niet mee in de top.”

Willem Greve en Carambole N.O.P. waren de beste Nederlandse combinatie met vlekkeloze nulronde in de eerste manche en een fout op de immense open waterhindernis. Jur Vrieling en zijn imponerende schimmel VDL Zirocco Blue N.O.P. reden een smetteloze foutloze tweede manche. In de eerste manche was een springfout en overschrijding van de tijd de oorzaak van de 5 strafpunten voor het tweetal. “Jur reed wat behoudend de eerste ronde. Die tijdfout was eigenlijk niet nodig geweest”, analyseert Ehrens het optreden van de Groninger.

België, Zwitserland en het team van de Verenigde Staten reden barrage na een totaal van vier strafpunten over twee manches. België won en neemt daarmee de leiding in de tussenstand. Frankrijk staat nu tweede. Door de vijfde plaats in Hickstead blijft Duitsland achter Nederland in de tussenstand. Volgende week in Dublin is de laatste wedstrijd waar de Ieren, de Britten, Zwitsers, Italianen en Spanjaarden nog punten kunnen verdienen. Nederland rijdt ook in Dublin en is al zeker van deelname aan de finale van de landenwedstrijden eind september in Barcelona.

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Hickstead, 1.60m

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Hickstead, 1.60m
1. België, 0 str pnt na barrage
2. Zwitserland, 4 str pnt na barrage
3. Verenigde Staten, 8 str pnt na barrage
4. Frankrijk, 5 str pnt
5. Duitsland, 9 str pnt
6. Groot Brittannië, 11 str pnt
7. Nederland, 17 str pnt
Johnny Pals (As), Vignet (v.Heartbreaker), 12 – 8
Harrie Smolders (Grobbendonk), Don VHP Z (v.Diamant de Semilly), 4 – 4
Willem Greve (Markelo), Carambole N.O.P. (v.Cassini I), 0 - 4
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr Blue), 5 - 0
8. Italië, 37 str pnt

Tussenstand FEI Furusiyya Nations Cup serie, divisie 1 Europa, na 7 van 8 wedstrijden

1. België, 350 (4)
2. Frankrijk, 310 (4)
3. Nederland, 295 (4)
3. Zweden, 295 (4)
5. Duitsland, 285 (4)
6. Groot Brittannië, 255 (3)
7. Zwitserland, 250 (3)
8. Ierland, 205 (3)
9. Italië, 200 (3)
10. Spanje, 195 (3)

  • Deel dit artikel