Springruiters vijfde in Landenwedstrijd Rome

Rsz glocks cognac champblanc schro CC88der gerco 3567

De Nederlandse springruiters zijn in de FEI Furusiyya Landenwedstrijd in Rome op de vijfde plaats geëindigd. “Winnen en verliezen ligt in onze sport heel dicht bij elkaar”, relativeert bondscoach Rob Ehrens het teleurstellende resultaat na de winst twee weken geleden in de Nations Cup in La Baule. Groot Brittannië won de wedstrijd op het fraaie Piazza di Siena in het centrum van Rome.

“Met een totaal van vier strafpunten deden we na de eerste ronde nog goed mee”, kijkt Ehrens terug op het wedstrijdverloop. “Maar in de tweede viel het tegen. Dat hoort bij onze sport. Als je kunt winnen, moet je ook kunnen verliezen. Dit is gelukkig nog aan het begin van het seizoen, maar we zullen hier weer uit moeten leren en verder strijden.”

De Britten gaven hun voorsprong uit de eerste manche niet uit handen en wonnen de wedstrijd met slechts 4 strafpunten. Nederland had samen met Frankrijk, de Verenigde Staten en Italië vier strafpunten in de eerste manche. De gedeelde tweede plaats werd uiteindelijk de vijfde voor het team van Ehrens dat totaal op 20 strafpunten eindigde. Het wegstreepresultaat in de tweede manche kwam van Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. “Dat kan gebeuren. Voor Zenith was dit pas de eerste grote wedstrijd van het seizoen. Dat gold ook voor Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. van Gerco Schröder, die in de tweede manche tot aan de waterhindernis heel goed sprong. Maar in totaal hadden we teveel fouten om vooraan mee te doen. Winnen en verliezen ligt in onze sport heel dicht bij elkaar”.

Over twee combinaties was de bondscoach tevreden. “Harrie Smolders en Emerald N.O.P. sprongen in de eerste manche heel goed, op de laatste hindernis in de tweede manche kregen ze echt een rotfout. Ook de verrichting van Jur Vrieling en VDL Zirocco Blue N.O.P. was zeer goed. In de eerste ronde zeker en in de tweede hadden ze op de een-na-laatste hindernis een onverklaarbare fout.”

De verrichtingen van de ruiters werd in Rome gevolgd door Maurits Hendriks van NOC*NSF. “Het is mooi dat Maurits onze sport van dichtbij volgt en komt kijken. Ik heb hem nog niet gesproken, maar hij weet ook dat dit sport is en dat je niet altijd kunt winnen”, aldus Ehrens.

De volgende landenwedstrijd waar Rob Ehrens met zijn team aan de start komt is op vrijdag 24 juni in het Kralingse Bos tijdens CHIO Rotterdam. “Ik ga nu weer puzzelen welke ruiters ik dan in ga zetten”, besluit hij.

Uitslag FEI Furusiyya Nations Cup Rome, 1.60m
1. Groot-Brittannië, 4 str pnt
2. Verenigde Staten, 12 str pnt
2. Frankrijk, 12 str pnt
4. Duitsland, 14 str pnt
5. Nederland, 20 str pnt
Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R), 4 + (16)
Harrie Smolders (Lage Mierde), Emerald N.O.P. (v.Diamant de Semilly), 0 + 4
Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr. Blue), 0 + 4
Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. (v.Clearway), (8) + 8
6. Canada, 22 str pnt
7. Zweden, 24 str pnt
7. Italië, 24 str pnt

Stand FEI Furusiyya Nations Cup series, na 3 van de 8 wedstrijden (1e wedstrijd in Lummen afgelast)
1. Frankrijk, 165 pnt
2. Groot Brittannië, 160 pnt
3. Nederland, 155 pnt
3. Duitsland, 155 pnt
5. België, 50 pnt
6. Italië, 47,5 pnt

  • Deel dit artikel