Springruiters TeamNL vol vertrouwen naar finale Longines FEI Nations Cup

KNHS
NB NED Maikel van der Vleuten Beauville Z Bustique x Jumpy d DSC4933

Nederland is een van de veertien landen die aanstaande vrijdag aan start komen tijdens de Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final in Barcelona. Voor TeamNL heeft Rob Ehrens vijf combinaties geselecteerd. Willem Greve met Carambole, Harrie Smolders en Monaco, winnaar van de Groter Prijs in Rotterdam Sanne Thijssen met Con Quidam RB en Tokio’s bronzen medaillewinnaar Maikel van der Vleuten met Beauville Z. Kevin Jochems is vooralsnog reserve met Turbo Z. “Ik heb vertrouwen in deze groep. Als we vrijdag met gemak de finale halen, dan hebben we zondag ook kans”, klinkt Ehrens optimistisch.

Drie ruiters die voor TeamNL in Barcelona in de FEI Landenfinale aan start komen maakten ook deel uit van het team van Ehrens bij de Olympische Spelen in Tokio, waar het team vierde werd.

Willem Greve zit nu in het team met de hengst Carambole. “Carambole is een paard met veel souplesse die de laatste tijd heel constant gepresteerd heeft. Ik ken de ring in Barcelona goed. Daar staan de dikke oxers kort uit de scherpe wendingen. Dan heb je paarden nodig die makkelijk springen. Dat kan Carambole. Dat geldt ook voor Monaco van Harrie Smolders, die de laatste weken echt in de flow is. Con Quidam RB van Sanne Thijssen kan uit alle standen springen en dat is ook zo met Beauville Z en Maikel van der Vleuten. Voor nood heb ik altijd Turbo Z van Kevin Jochems nog achter de hand. Dat is een paard met heel veel vermogen”, legt Ehrens uit. “Het is simpel. Als we vrijdagavond met gemak de tweede ronde halen, dan hebben we ook echt een kans in de finale. Ik heb vertrouwen in deze groep.”

De Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final vindt al jaren plaats in de sfeervolle piste van Real Club de Polo in Barcelona. Naast Nederland komen dit jaar de negen landen uit de eerste Europese divisie (België, Duitsland, Frankrijk, Groot Brittannië, Ierland, Italië, Noorwegen, Zweden, Zwitserland) aan start in de finale. Concurrentie komt er van de Verenigde Staten, Brazilië, Canada en gastland Spanje. Voor het Europese land dat als laatste eindigt is er volgend seizoen geen plek in Divisie 1, maar zal moeten strijden in de EEF Series. De landencompetitie van de European Equestrian Federation.

Alle veertien landen verschijnen vrijdagavond met vier combinaties aan start. De beste drie resultaten per land tellen. De beste 8 landen gaan door naar de finale op zondagmiddag. De overige zes komen zaterdagavond tegen elkaar uit in de Challenge Cup.

Combinaties TeamNL
Willem Greve (Markelo), Carambole (v.Cassini I)
Kevin Jochems (Sliedrecht), Turbo Z (v.Thunder van de Zuuthoeve)
Harrie Smolders (Lage Mierde), Monaco (v.Cassini II)
Sanne Thijssen (Sevenum), Con Quidam RB (v.Quinar)
Maikel van der Vleuten (Someren), Beauville Z (v.Bustique)


Programma Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final Barcelona
Vrijdag 1 oktober
20.00 uur Eerste finaleronde, Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final
Zaterdag 2 oktober
21.00 uur Challenge Cup, Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final
Zondag 3 oktober
15.00 uur Finale, Longines FEI Jumping Nations Cup™ Final

photo credits: Nils Boeser

  • Deel dit artikel