Springruiters TeamNL vierde in Loingines FEI Nations Cup Dublin

KNHS
1 MB Podium 3

Een week na het WK teamzilver in Herning zijn de springruiters van TeamNL met twee debutanten op de vierde plaats geëindigd in de FEI Nations Cup in Dublin. Net als in voorgaande wedstrijden voegden de ruiters van bondscoach Jos Lansink in de tweede manche geen enkel strafpunt toe aan het resultaat van de eerste manche. Nederland had zich al geplaatst voor de finale van de Nations Cup serie en staat na deze laatste landenwedstrijd In Europe Division 1 op de tweede plaats achter Frankrijk in de eindstand. De Ieren wonnen voor een uitzinnig publiek hun thuiswedstrijd in het prachtige stadion in het centrum van Dublin, na barrage met het Frankrijk.

“De tweede ronde was weer super”, vertelt Jos Lansink tevreden vanuit Dublin. “In de eerste ronde liepen we weer iets achter de feiten aan. Met wat minder pechfoutjes hadden we ook zo maar barrage kunnen rijden met Ierland en Frankrijk. Voor de jonge ruiters Lars en Hessel was dit een geweldige ervaring om voor zoveel publiek en in zo’n ambiance te rijden. Dat maak je niet vaak mee. In de tweede ronde hebben ze alle vier heel goed gereden.”

Met de vierde plaats in Dublin in de laatste wedstrijd van het seizoen zijn de springruiters in de eindstand van de competitie op de tweede plaats geëindigd achter Frankrijk. “Over het hele jaar hebben we het heel goed gedaan”, klinkt Lansink tevreden. “Naast de vaste waarden heb ik veel goede, jonge combinaties de kans gegeven en die hebben ze ook met beide handen aangepakt.”

Er volgt een korte pauze voor Lansink en zijn ruiters na de landencompetitie en het WK teamzilver. De bondscoach kijkt alweer vooruit. “Op naar Barcelona.” Waar de laatste dagen van september en de eerste dagen van oktober de FEI Nations Cup Final, die TeamNL vorig jaar won, wordt verreden.

De vier ruiters van Jos Lansink begonnen de wedstrijd allemaal met een springfout. Daarmee stond TeamNL na de eerste manche met 12 strafpunten gedeeld op de vierde plaats. Met een geweldig foutloos resultaat van debutant Lars Kersten en Emmerton begon het team van Lansink goed aan de tweede manche.

Hessel Hoekstra en Icoon VDL herhaalden hun resultaat van de eerste omloop en dat betekende dat de debutant, die de afgelopen maanden zoveel successen boekte en in Herning op het WK als reserve aanwezig was, het niet meetellende resultaat had.

Patrick Lemmen was bijzonder tevreden toen hij na een heel mooi gereden foutloos parcours de prachtige piste en volgepakte stadion van de Dublin Horse Show verliet.

Harrie Smolders deed wat hij al zo vaak doet. Wederom bleef de nummer 8 van de wereldranglijst foutloos en daarmee bleef TeamNL op een totaal van 12 strafpunten staan. Daarmee kwam het team op de vierde plaats en lieten ze Brazilië, de Verenigde Staten en Noorwegen achter zich.

Zwitserland werd met een sterk team derde met 8 strafpunten. De Ieren wonnen voor een uitzinnig publiek de wedstrijd na barrage met de Fransen. Frankrijk is dankzij de tweede plaats in Dublin Nederland voorbij gegaan in de eindstand van de competitie.

Uitslag FEI Agha Khan Nations Cup Dublin (Ierland), 1.60m

1. Ierland, 4 str pnt – 30.31 sec

2. Frankrijk, 4 str pnt – 0, 31.81 sec barrage

3. Zwitserland, 8 str pnt

4. Nederland, 12 str pnt

Lars Kersen, Emmerton (v.Silvio I), 4 - 0

Hessel Hoekstra, Icoon VDL (v.Bubalu VDL), (4) – (4)

Patrick Lemmen Exit Remo (v.San Remo), 4 – 0

Harrie Smolders, Bingo du Parc (v.Mylord Carthago), 4 – 0

5. Brazilië, 16 str pnt

6. Verenigde Staten, 20 str pnt

7. Noorwegen, 44 str pnt

Klik hier voor de volledig uitslag


Eindstand FEI Nations Cup serie, Europa divisie 1

1. Frankrijk, 370 pnt

2. Nederland, 350 pnt

3. Duitsland, 330 pnt

4. Ierland, 310 pnt

3. Zwitserland, 305 pnt

  • Deel dit artikel