Springruiters Team NL zevende in La Baule

FEI
NB Niklaus Rutschi Cardano CH SUI S G Bay 2008 Chameur Apar DSC 8749

De springruiters van TeamNL van zijn vandaag in de Longines FEI Jumping Nations Cup van La Baule, net als afgelopen zondag in Sankt Gallen, op de zevende plaats geëindigd. Harrie Smolders was met Dolinn N.O.P. de beste combinatie van de Oranje-equipe een totaal van vier strafpunten over beide omlopen. “Het succes is weggebleven, maar ik wel weer positieve dingen gezien”, laat bondscoach Rob Ehrens weten. Zwitserland won de tweede wedstrijd in de Longines FEI Jumping Nations Cup 2021. Italië werd tweede en België derde.

“Toch wel teleurgesteld”, is de eerste reactie van Ehrens na de zevende plaats van tien landen in de FEI Nations Cup van La Baule, in de eerste Europese divisie. “Ik had er toch wel meer van verwacht. Al moet ik zeggen dat er heel goed gereden werd door alle landen. Het succes is weggebleven, maar ik het wel weer positieve dingen gezien. Ik heb richting Rotterdam weer meer input gekregen. We zijn er nog lang niet. Ik hoop dat we de stijgende lijn te pakken kunnen krijgen de komende weken. De meeste combinaties zullen nog een wedstrijd rijden voordat we over vier weken het CHIO Rotterdam rijden. Ik hoop dat ik dan de juiste keuzes kan maken voor mijn team voor Tokio.”

Positief was de bondscoach over de merrie Dolinn N.O.P. van Harrie Smolders. “Dit was na Valkenswaard vorige week haar eerste zware optreden. Ik werd heel blij hoe ze sprong. In de eerste manche kwam ze wellicht wat groot in op de laatste dubbelsprong en kreeg ze een fout op de laatste oxer. In de tweede manche sprong ze heel fijn.” Met 4 strafpunten in de eerste en nul in de tweede omloop was dat het beste resultaat voor TeamNL.
Ook over de merrie Sterrehof’s Dante N.O.P. van Marc Houtzager was Ehrens lovend. “Ze sprong scherp en goed.” In beide omlopen noteerden de regerend Nederlands kampioenen een springfout. “In de eerste ronde kwamen ze iets te dicht bij de dubbel en in de tweede was de afstand naar het water wat te groot.”

Willem Greve reed met Zypria S N.O.P. een foutloze eerste manche. “Ze reden een goede ronde. Dat was heel positief. In de tweede was er wat minder ritme, waardoor de springfout en de tijdfout onstonden.”
Frank Schuttert en Lyonel D kwamen als eerste aan start voor het team. In beide omlopen was er was miscommunicatie op de waterhindernis wat respectievelijk tot 4 en 8 strafpunten leidde.

Uitslag FEI Nations Cup La Baule (Frankrijk), 1.60m
1. Zwitserland – 4 str pnt
2. Italië - 7 str pnt
3. België - 8 str pnt
4. Groot Brittannië - 9 str pnt
5. Ierland - 12 str pnt
6. Mexico - 17 str pnt
7. Nederland - 17 str pnt
Frank Schuttert (Meeuwen, B), Lyonel D (v.Little Joe), 4 - 8
Willem Greve (Markelo), Zypria S N.O.P. (v.Canturo), 0 - 5
Marc Houtzager (Rouveen), Sterrehof’s Dante N.O.P. (v.Canturano), 4- 4
Harrie Smolders (Lage Mierde), Dolinn N.O.P. (v.Cardento), 4 - 0
8. Brazilië – 19 str pnt
9. Frankrijk - 22 str pnt
10. Zweden – 31 str pnt

Klik hier voor de volledige uitslag van de FEI NC La Baule

  • Deel dit artikel