Springruiters starten vrijdag aan landenwedstrijden-competitie

DSC5708 Vdl Groep Zidane VAN ASTEN Leopold2

Aanstaande vrijdag begint voor de springruiters de FEI Furusiyya Nations Cup series in het Franse La Baule. De competitie van landenwedstrijden is voor bondscoach Rob Ehrens belangrijk om zijn Olympische team te selecteren. In Rio de Janeiro horen de Nederlandse springruiters tot de favorieten. Via La Baule, Rome, Rotterdam, Falsterbo en Aken leidt de weg naar Rio.

Wout Jan van der Schans is met Aquila SFN één van de vier ruiters in het team dat komende vrijdag van start gaat. Leopold van Asten - de nummer 3 van het NK - met VDL Groep Zidane N.O.P., Willem Greve met Carambole N.O.P. en Jur Vrieling met Glasgow van het Merelsnest completeren het team. Johnny Pals gaat met Vignet BH mee als reserve-combinatie.

“Al deze paarden en ruiters hebben op het Nederlands Kampioenschap in Mierlo laten zien heel goed in vorm te zijn. Dat geeft een goed gevoel richting La Baule. We staan er een stuk beter voor dan vorig jaar deze tijd”, aldus Ehrens.

In La Baule komt de concurrentie van de teams van thuisland Frankrijk, Duitsland, Groot Brittannië en België. Deze vier landen strijden samen met Nederland om de punten die van belang zijn voor de competitie, waarvan de finale eind september in Barcelona wordt verreden. Teams van de Verenigde Staten, Brazilië en Zwitserland staan ook ingeschreven voor de landenwedstrijd in La Baule.

Rome is over ruim twee weken de tweede wedstrijd in de FEI Furusiyya Nations Cup serie in de 1e Europese divisie, waarin Nederland aan de start komt. “In Rome komen mijn vijf andere combinaties aan start die in de race zijn voor Rio. Zo is dat ook in de planning met de ruiters besproken. Jeroen Dubbeldam met SFN Zenith N.O.P., Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P., Harrie Smolders met Emerald N.O.P., Jur Vrieling met VDL Zirocco Blue N.O.P. en Gerco Schröder met Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. rijden in Italië. Na Rome zal ik mijn team voor Rotterdam bekend maken. Dat hangt af van de vorm van de paarden. Daarna gaan we nog naar Falsterbo en is vrijdag 15 juli de landenwedstrijd in Aken. Dat is twee dagen voordat ik op de slotdag van het NK Dressuur in Ermelo mijn Olympische team bekend maak. Aken telt niet mee in de Furusiyya competitie, maar is voor mij wel belangrijk als selectiemoment”, legt Ehrens uit. Op zaterdag 14 mei zendt Eurosport de FEI Furusiyya Nations Cup in La Baule (FRA) uit van 11:00-12:00 uur.

Landenwedstrijden-serie FEI Furusiyya Nations Cup 2016, 1e divisie Europa

12 – 15 mei La Baule (Frankrijk)

Leopold van Asten (Duizel), VDL Groep Zidane N.O.P. (v.Heartbreaker), ruin, 12 jaar

Willem Greve (Markelo), Carambole N.O.P. (v.Cassini I), hengst, 12 jaar

Jur Vrieling (Holwierde), VDL Glasgow vh Merelsnest (v.Nabab de Reve), hengst, 10 jaar

Wout Jan van der Schans (Nijkerk), Aquila SFN (v.Ovidius), ruin, 11 jaar

Reserve: Johnny Pals (As, B), Vignet BH (v.Heartbreaker), hengst, 14 jaar

26 – 29 mei Rome (Italië)

Jeroen Dubbeldam (Weerselo), SFN Zenith N.O.P. (v.Rash R), ruin, 12 jaar

Harrie Smolders (Lage Mierde), Emerald N.O.P. (v.Diamant de Semilly), hengst 12 jaar

Gerco Schröder (Tubbergen), Glock’s Cognac Champblanc N.O.P. (v.Clearway), ruin, 13 jaar

Maikel van der Vleuten (Someren), VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), hengst, 14 jaar

Jur Vrieling (Holwierde), VDL Zirocco Blue N.O.P. (v.Mr. Blue), hengst, 12 jaar

22 – 26 juni Rotterdam

7 – 10 juli Falsterbo (Zweden)

20 – 24 juli Dublin (Ierland)

28 - 31 juli Hickstead (Engeland)

22-25 september Barcelona (Spanje) FINALE

De landen in de 1e divisie Europa, FEI Furusiyya Nations Cup 2016

Nederland

België

Frankrijk

Duitsland

Zweden

België

Groot Brittannië

Zwitserland

Italië

Tsjechië

  • Deel dit artikel