Springruiters gaan voor de punten in Falsterbo

Rsz glocks cognac champblanc schro CC88der gerco 3567

Bondscoach Rob Ehrens vroeg na de FEI Furusiyya Nations Cup van Rotterdam bedenktijd om zijn team voor de wedstrijd aanstaande vrijdag in Falsterbo (Zweden) bekend te maken. Het is de laatste wedstrijd in de competitie waar punten behaald kunnen worden op weg naar de finale. Ehrens doet een beroep op de combinaties die in vorm zijn en in het wedstrijdritme zitten. “Ik wil met een zo sterk mogelijk team in Falsterbo aan start komen. Ik heb gekeken naar de ruiters en paarden die in vorm zijn en goed in het wedstrijdritme zitten. We gaan echt voor de punten en dat kan met dit team ook. Dat moet gewoon lopen, daar heb ik alle vertrouwen in”, aldus Ehrens.

Maikel van der Vleuten en VDL Groep Verdi TN N.O.P zijn al jaren een vaste waarde voor het team, ook op 10 juli in Falsterbo. Twee weken geleden reden ze de barrage van de Longines Grand Prix Port of Rotterdam. Nederlands kampioen Leopold van Asten en VDL Groep Zidane waren daarin op de elfde plaats de beste Nederlandse combinatie en eindigen net voor Harrie Smolders en Emerald. Ehrens neemt beide combinaties mee naar de Zweedse badplaats. Gerco Schröder zal hopelijk net als in Rotterdam twee foutloze ritten rijden met Glock’s Cognac Champblanc. Willem Greve en Carambole N.O.P. reizen als vijfde combinatie mee naar Zweden.

Nederland staat in de tussenstand van Europe Division 1 op de zesde plaats en rijdt aanstaande vrijdag in Falsterbo de laatste wedstrijd, waar aan de huidige 195 wat punten toegevoegd kunnen worden. “We moeten in de voorste gelederen eindigen om zeker te zijn van een plaats in de finale in Barcelona. Het EK in Aken in augustus en de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup eind september zijn de belangrijkste doelen dit jaar”, eindigt Ehrens strijdbaar.

In Falsterbo rijden naast Nederland ook Zweden, Duitsland, Spanje, Zwitserland voor punten.

Nederlands springruiterteam FEI Furusiyya Nations Cup Falsterbo (Zweden)

Harrie Smolders, Emerald (v.Diamant de Semilly), hengst, 11 jaar

Maikel van der Vleuten, VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v.Quidam de Revel), hengst, 13 jaar

Leopold van Asten, VDL Groep Zidane (v.Hearbreaker), ruin, 11 jaar

Gerco Schröder, Glock’s Cognac Champblanc (v.Clearway), ruin, 12 jaar

Willem Greve, Carambole N.O.P. (v.Cassini I), hengst, 11 jaar (reserve)

Tussenstand FEI Furusiyya Nations Cup, na 5 van de 8 wedstrijden

1. Frankrijk, 310 (4)
2. België, 250 (3)
3. Zweden, 210 (3)
4. Ierland, 205 (3)
5. Groot Brittannië, 200 (2)
6. Nederland, 195 (3)
7. Italië, 155 (2)
8. Duitsland, 140 (2)
9. Spanje, 135 (2)
10. Zwitserland, 90 (1)

Voor elk land tellen vier wedstrijden uit de competitie voor plaatsingspunten. (aantal tellende wedstrijden)

  • Deel dit artikel