Sociëteit Schoufour op locatie - Bezoek aan A16 Rotterdam

CHIO
AL1 7927 1

De leden van de Sociëteit Schoufour trokken er op uit. Gisteren brachten ze op uitnodiging van Dura Vermeer een bezoek aan het project A16 Rotterdam. Een 11 kilometer lange rijksweg die wordt aangelegd tussen de A16/A20 bij het Terbregseplein en de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Met grondwallen, een half verdiepte tunnel door het Lage Bergse Bos, geluidschermen en geluiddempend asfalt wordt de energieneutrale A16 Rotterdam een van de best ingepaste rijkswegen van Nederland. Een megaproject dat in 2025 klaar moet zijn.

De A16 Rotterdam wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

Legacy Partner van het CHIO Rotterdam en een van de partijen in De Groene Boog, Dura Vermeer, ontving de leden van Sociëteit Schoufour op de expo locatie van het A16 Rotterdamproject. Na een welkom door Dura Vermeer CEO Job Dura, vertelde project directeur van de Groene Boog, Hein Verstegen alles over het project. Een bijzonder interessant verhaal met veel facts & figures maar vooral ook informatie over aandacht voor de natuur en bewoners/gebruikers van de bouwlocatie, impact op het verkeer tijdens en na de bouw, en de innovatieve technieken die ingezet worden. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens de bouw elke avond iemand zorgt voor bewegwijzering voor de vleermuizen? En dat het beton in de tunnel onder water is aangelegd door 100-120 duikers? En dat het viaduct over de A20 elke tweede vrijdagmiddag een stukje aangevuld wordt? Super interessant!

Na de presentatie in het Expo-gebouw stond er een bus gereed om de Schoufourleden een tour op de indrukwekkende bouwlocatie te geven waar ze alle werkzaamheden van dichtbij konden aanschouwen.

Na de tour was er voldoende aanleiding om na te praten tijdens de borrel en diner bij de Lakehouse.

TIP: de Expo A16 Rotterdam is een bezoekje waard! De toegang is gratis en er zijn voldoende parkeermogelijkheden.

  • Deel dit artikel