Siebe Kramer en Eva van Duin hebben al startbewijs 69ste CHIO Rotterdam

IMG 3837

Gisteren vonden bij Blastrac Hippisch Centrum de gezamenlijke regiokampioenschappen springen in de klassen Z en ZZ van de regio's Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht plaats. Voor de overall winnaar van deze kampioenschappen was er behalve het kampioenslint van hun regio en een startbewijs voor de landelijke indoorkampioenschappen ook de prestigieuze Randstadcup en een startbewijs voor de CHIO Zuid-Holland Cup tijdens het 69ste CHIO Rotterdam. Bij de klasse ZZ ging de overwinning naar Siebe Kramer die met Europa voor de regio Zuid-Holland startte. In de klasse Z won Eva Duin met Society's Discovery, deze combinatie kwam uit voor de regio Noord-Holland. Ook voor regiokampioene Zuid-Holland in de klasse Z, Mischa Everse- van der Kraats, is een startplek tijdens de CHIO Zuid-Holland Cup verzekerd.

De eerste pony editie van de Randstadcup werd gewonnen door Lianne Korevaar in de klasse Z en door Alexandra Schelling in de klasse ZZ. Voor de kampioenen bij de pony's stelt het CHIO Rotterdam toegangskaarten beschikbaar.

Het enthousiaste en meelevende publiek werd in de klasse ZZ paarden getrakteerd op een spectaculaire barrage met 7 combinaties. De sportieve strijd ging tussen 5 combinaties uit Utrecht, één uit Zuid-Holland en één uit Noord-Holland. 4 combinaties bleven foutloos. Siebe Kramer, met de imponerende Europa was supersnel en wist Angela van Daatselaar met 0,07 sec achter zich te laten. Marco Sas ging van start in barrage en verdedigde met volle overgave de Randstadcup van 2016. Uiteindelijk was het Siebe die de geschiedenisboeken in gaat als winnaar van de Randstadcup 2017 klasse ZZ.

Maar liefst 21 combinaties bleven de eerst manche foutloos bij de klasse Z paarden waarvan er in de tweede manche slaagden 5 combinaties foutloos bleven; 2combinaties voor Noord-Holland, 2 voor Utrecht en één combinatie voor Zuid-Holland. Een vriendelijk gereden barrage door Eva van Duin met een zichtbaar blije Society’s Discovery bracht haar de winst in deze klasse en de prachtige Randstadcup. Belinda de Graaf werd tweede in deze rubriek met Nuts Special Ecantos en de derde prijs was voor Anne van Vulpen met Kizzi van het Molenhof.

De eerste Randstadcup voor pony's in de klasse Z werd een Zuid-Hollands feestje. Van de 15 combinaties in deze klasse wisten 4 combinaties de eerste manche foutloos te blijven. In de tweede manche hielden alleen Lianne Korevaar en Madison Smits de lei schoon. Lianne maakte geen fouten in de barrage en zette een snelle tijd neer. Madison was vastbesloten de tijd te kloppen met haar kleine Orchird’s Shanon, maar nam net te veel risico wat een fout opleverde. Dat leverde Lianne de Randstadcup Z pony’s 2017 op.

Drie amazones bleven ook na de tweede manche foutloos in de klasse ZZ: Karlijn Stemerdink, Merel Albertema en Alexandra Schelling. Ervaren amazones die hun ponyschimmels allemaal kundig door de barrage stuurden. Alexandra voor Noord-Holland trok uiteindelijk aan het langste eind. Zij stuurde haar Pleun kundig door de barrage en mocht de Randstadcup in ontvangst nemen in de klasse ZZ. De tweede prijs was voor Karlijn Stemerdink met Grangewood Dolly.

Parcoursbouwer Marco de Jong ontwierp uitdagende parcoursen. In totaal kwamen 23 ponycombinaties en 77 paardencombinaties aan de start van deze strijd der regio’s.

Regiokampioenen
In de klasse ZZ paarden was Siebe Kramer voor Zuid-Holland regiokampioen. Naast Siebe Kramer voor Zuid-Holland werd voor Noord-Holland de Randstadcup winnaar van afgelopen jaar, Marco Sas met Colorado als regiokampioen gehuldigd. Voor Utrecht was het kampioenslint in de klasse ZZ voor Angela van Daatselaar met Hilandra De La Vie.

Behalve Eva van Duin kregen in de klasse Z ook Belinda de Graaf met Nut Specials Ecantos voor de regio Utrecht en Mischa Everse-van der Kraats voor de regio Zuid-Holland het kampioenslint omgehangen.

Bij de pony's werden naast Lianne Korevaar ook Karlijn Stemerdink met Malforing Mac Popsic voor Utrecht en Alexandra Schelling met Jimmy voor Noord-Holland regiokampioen in de klasse Z. In de klasse ZZ waren de kampioenslinten voor Karlijn Stemerdink met Grangewood Dolly voor Utrecht en Marloes Postema met Carthina Z voor Zuid-Holland.

Geslaagde formule
"Het was wederom een fantastisch spektakel om de allerbeste Z en ZZ combinaties van de drie provincies tegen elkaar te zien strijden," aldus Irene de Wolf, voorzitter van KNHS regio Utrecht. "Deze opzet voegt echt iets toe aan de gebruikelijke opzet van de regiokampioenschappen, het maakt het extra spannend om ook als regio voor deze mooie beker te mogen springen," zegt Olaf Rempe, voorzitter van de regio Noord-Holland. "Ik heb genoten van prachtige springsport," zegt Jan de Vries, voorzitter van KNHS Zuid-Holland. "Het is een eer voor onze regio dat wij op 22 augustus a.s. de outdoor Randstadcup mogen organiseren. De lat ligt hoog, we gaan er iets moois van maken!"

  • Deel dit artikel