Selectie CHIO Zuid-Holland Dressuur tijdens Pinksterweekend

ZHC 2017

Tijdens het komende Pinksterweekend strijden 40 Zuid-Hollandse verenigingen in de Rotterdampiste om de 7 halve finale plaatsen in de 15 eeditie van de CHIO Zuid-Holland Cup dressuur. Waren er vorig jaar nog 5 halve finale plaatsen, dit jaar mogen maar liefst 7 teams door naar de halve finale. Daarvan mogen 3 teams door naar de finale. Zowel de halve finale als de finale vinden plaats op de slotdag van het CHIO Rotterdam, zondag 25 juni.

Iedere vereniging gevestigd in de provincie Zuid-Holland kan een team afvaardigen van vier ruiters waarvan twee ruiters een M1/M2-proef en twee ruiters een Z/ZZ/ZZL-proef rijden. De competitie bestaat uit een selectie ronde en een halve finale en finale op de zondag van het 69ste CHIO Rotterdam.

De selectiewedstrijd voor de CHIO Zuid-Holland cup is gratis toegankelijk voor publiek. Na afloop van de wedstrijd en voorafgaand aan de prijsuitreiking wordt er een dressuurdemonstratie gegeven door Robin Bernoski en Laura Quint. Zij zullen u meenemen naar hoe jeugdruiters zich voorbereiden op het rijden van Prix St. George niveau.

De prijsuitreiking zal aansluitend plaatsvinden op om 18.00 uur in de Rotterdamsche Manège.

Bekijk de startlijsten voor het Pinksterweekend

  • Deel dit artikel