Selectie CHIO Zuid-Holland Cup Springen start in april

1 Winnaar Zuid Holland C Up 2

Ook in 2017 staat de CHIO Zuid-Holland Cup Springen weer op het programma voor Zuid-Hollandse springcombinaties in de klassen M, Z en ZZ. Combinaties kunnen zich kwalificeren tijdens de selectiewedstrijden en de finale van de Zuid-Holland Voorjaarstrofee. Uit deze serie wedstrijden kunnen 15 combinaties in de klasse M en 15 combinaties in de klasse Z/ ZZ een startplaats verdienen voor de CHIO Zuid-Holland Cup tijdens het CHIO Rotterdam.

"De CHIO Zuid-Holland Cup springen vindt plaats direct na de FEI Nations Cup Springen op vrijdagavond 23 juni dus de deelnemers rijden voor volle tribunes," zegt Yves Houtackers, directeur sportief springen. "Zo'n wedstrijd is een fantastische ervaring voor de regionale talenten."

De winnaar van de CHIO Zuid-Holland Cup springen 2016, Siebe Kramer, wist zich door de Randstadcup 2017 te winnen reeds te verzekeren van een startplaats tijdens de CHIO Zuid-Holland Cup springen. Regiokampioen in de klasse M, Jordy Duijndam, heeft ook zijn startbewijs al binnen. De overige Zuid-Hollandse springcombinaties kunnen zich kwalificeren tijdens tenminste twee van de volgende selectiewedstrijden en de finale van de Zuid-Holland Voorjaarstrofee.

Selectiewedstrijden Zuid-Holland Voorjaarstrofee
23 april - Voorjaar in Kralingen, Rotterdamsche Manege - Rotterdam
29/30 april - Nieuwe Oranjehoeve - Maasdijk
6/7 mei - Hippisch Centrum Westland - Wateringen
20/21 mei - Manege Berestein - 's Gravenhage
25 mei - Manege Reigersburg - Waddinxveen
24 t/m 28 mei - Manege Middenhof - Maassluis

finale

17 juni Delft Outdoor Concours, Manege De Prinsenstad - Delft

  • Deel dit artikel