Secretaresses hangen aan de lippen van Annemarie van der Toorn

Secretaresseochtend Chio dag1210618 DSC6939

Dura Vermeer is sinds het begin partner van het CHIO Rotterdam en denkt tijdens het vierdaagse evenement niet alleen aan relatiemarketing. Ook het eigen personeel wordt regelmatig in het zonnetje gezet in de fraaie lounges in het Kralingse Bos.

Vandaag, op de eerste dag, kregen rond de veertig secretaresses de eer om met elkaar te netwerken, een workshop van Annemarie van der Toorn bij te wonen en te genieten van de paardensport en sfeer op het prachtige complex in Rotterdam-Kralingen.

Jacqueline van Bergen (afdeling HR) vindt de secretaresse-ochtend een uitstekend initiatief van haar werkgever Dura Vermeer. “De afgelopen drie jaar kon een aantal secretaresses van Dura Vermeer op de eerste dag van het CHIO Rotterdam kennis maken met het topsportevenement en gezellig met elkaar bijkletsen. Dit succes willen we graag voortzetten. Onder het genot van een broodje en drankje wisselen de dames gezellige verhalen met elkaar uit. Dura Vermeer heeft, naar ik meen, rond de 2600 werknemers en bijna honderd secretaresses verdeeld over drie landelijke regio’s gelijk de divisies van het bedrijf. De dames kwamen vandaag uit onder meer Rotterdam, Hoofddorp, Utrecht en Roermond. Met hoofd communicatie Glenn Metselaar is een leuk programma voor de dames bedacht. We hadden paardenfluisteraar Annemarie van der Toorn uitgenodigd voor een workshop en dat bleek een schot in de roos.

Body language

Annemarie van der Toorn is een autoriteit op het gebied van communicatie tussen mens en paard. Tijdens haar workshop vertelde de trainster uit Oudenhoorn enthousiast maar bovenal erg boeiend over de relatie tussen mens en dier. Over spiegelen, over lichaamstaal van beide partijen en over haar indrukwekkende praktijkervaringen. Vooral tijdens haar verhaal over hoe alcohol en drugsverslaafde jongeren in Namibië worden geholpen door bijeenkomsten met wilde paarden, hingen de dames aan haar lippen. Daarnaast vertelde Van der Toorn over managementtrainingen waarbij het paard als metafoor wordt gebruikt.

Voor Wilma Vruggink (elf jaar werkzaam bij Dura Vermeer) en Anita van der Kaaden (al 41 jaar werkzaam als secretaresse bij dit bedrijf) waren dit prachtige voorbeelden. “Vanaf nu kijken we heel anders naar de relatie tussen paard en mens maar ook naar de managementstijl en stijl van leiding geven. We vonden deze bijeenkomst enorm waardevol en bovenal erg gezellig. Ook de inleidende praatjes van directeur Jan de Mooij en John de Vos (RSP) maakten indruk. We voelen ons daardoor hier echt een gast. Dit keer waren ook enkele andere secretaresses uitgenodigd, van onder meer Hunter Douglas en Feyenoord, dus was het groepje dames wat uitgebreid. Voor ons is dit in ieder geval erg geslaagd.”

Na de bijeenkomst met de secretaresses organiseerden de medewerkers van Dura Vermeer een bijeenkomst voor EVA, een groep high potential dames van Dura Vermeer.

  • Deel dit artikel