Sanne Voets wint overtuigend KNHS Para Dressuur Trophy

Rsz d14voets 2 der0097

De Europees kampioene Sanne Voets heeft zojuist op overtuigende wijze de kwalificatiewedstrijd voor de KNHS Para Dressuur Trophy gewonnen tijdens Jumping Amsterdam. De juryleden Drohm, Wolfs en Reijs plaatsten haar unaniem bovenaan met scores boven de 80 procent. Zij versloeg hiermee de winnaar van de Trophy van vorig jaar, Frank Hosmar.

Gisteravond werd de 27 jarige para-amazone Sanne Voets in de RAI verrast met de DVB Foundation Award 2013. Een bekroning op het zeer succesvolle jaar. Vanmorgen zette ze haar succesreeks voort, ze won de kür op muziek met haat paard Vedet PB (v. Florestan I) met 81.167 procent. Sanne was erg tevreden over haar prestatie. “Alles lukte vandaag. En het is dan heerlijk om zulke dikke punten te krijgen. Na het EK heb ik Vedet veel rust gegeven en lekker bosritten gemaakt. Dat heeft hem duidelijk goed gedaan. Vorig jaar begon ik ook met de overwinning op Jumping Amsterdam, dus laten we hopen dat deze prijs opnieuw een goede voorbode is.”

De winnaar van het zilver op het EK in Herning, Frank Hosmar reed Alphaville (v. Sandreo) naar de tweede plek met 77 procent. Derde werd Rixt van der Horst met Uniek (v. Gribaldi) met 74.417 procent.

Het nieuwe seizoen van de KNHS Para Dressuur Trophy, mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation, is afgelopen november van start gegaan in Ammerzoden. De competitie heeft als belangrijkste doel het stimuleren van het Aangepast Sporten zowel in de breedtesport als in de topsport. De KNHS Para Dressuur Trophy biedt geclassificeerde ruiters tevens een uitgebreid aanbod aan wedstrijden van goede kwaliteit waarbij de internationale FEI proeven worden uitgeschreven. De selectiewedstrijden zijn open voor alle geclassificeerde ruiters/amazones met een geldige startpas. De selectiewedstrijden dienen als selectiecriterium voor de kadervorming. De wedstrijden dragen voor bondscoach Joyce Heuitink en de kaderleden bij aan een goede opbouw en observatiemomenten richting de Wereld Ruiterspelen in Normandië, die eind augustus van start gaan.

Na twee selectiewedstrijden rijden de beste acht combinaties over twee selectiewedstrijden een kwalificatiewedstrijd, waarbij ze zich vervolgens kunnen kwalificeren voor de finale. Er worden twee kwalificatiewedstrijden verreden waarvan de eerste vandaag op Jumping Amsterdam plaats vond.

De finale van de KNHS Para Dressuur Trophy seizoen 2013-2014, zal tijdens het CHIO Rotterdam (van 18 tot en met 22 juni) verreden worden.

  • Deel dit artikel