Samenwerking Hofplein Rotterdam & CHIO Rotterdam steeds verder

Jeugd ochten9

Al een aantal jaren werken Hofplein Rotterdam en CHIO Rotterdam nauw samen om de Rotterdamse jeugd een onvergetelijke ervaring tijdens het CHIO Rotterdam te laten beleven. Die samenwerking zet zich door het ondertekenen van de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen beide partijen tot en met 2019 niet alleen voort, de samenwerking wordt ook uitgebreid.

Hofplein Rotterdam vervult al lange tijd een belangrijke rol als leverancier van theatrale belevenissen in het kinderdorp en de invulling van het Scholenplan. Sinds enkele jaren maken ze samen met Horse Creatives prachtige shows voor de jeugdochtend, zoals tijdens het afgelopen CHIO Rotterdam; Olympia, de stad waar het allemaal begon, over het ontstaan van de Olympische Spelen. Tijdens het afgelopen 68ste CHIO Rotterdam heeft naast de activiteiten voor en door de jeugd een pilot voor een nieuw initiatief plaats gevonden.

Tijdens dit CHIO Rotterdam werden in het kader van het project ‘Voor Mekaar’ van de gemeente Rotterdam 22 leerlingen van De Theaterhavo/vwo (onderdeel van Hofplein Rotterdam) en 22 ouderen bij elkaar gebracht. Zowel jongeren als ouderen hebben een fantastische middag gehad en zouden het erg op prijs stellen om dit initiatief tijdens het volgende CHIO Rotterdam verder uit te bouwen.

“Onze samenwerking heeft al mooie resultaten behaald zowel voor het CHIO Rotterdam als voor Hofplein, de optelsom is natuurlijk vooral van waarde voor de stad Rotterdam. En daar gaan we zeker mee door,” zeggen Caroline Pietermaat, algemeen directeur Hofplein Rotterdam en Jan de Mooij, algemeen directeur van het CHIO Rotterdam. “Daarnaast bestaan er plannen om sport en cultuur nog meer naar elkaar toe te brengen in de komende jaren. Met onze ambities voor de Europese Kampioenschappen in 2019 kan dat tot mooie dingen leiden.”

  • Deel dit artikel