RV Oud-Beijerland wint selectie Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup

DSC 1191

Tijdens het Pinksterweekend streden 35 Zuid-Hollandse verenigingen om de vijf halve finale plaatsen van de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup op 26 juni a.s. De overall winnaars van 2015, het team van RV Oud-Beijerland, behaalde dit weekend de hoogste team score. Zij kunnen tijdens de halve finale rekenen op geduchte tegenstand van de andere halve finalisten LR De Hoeve Westlandruiters, RV 's Gravenhof, RV De Prinsenhofruiters en RV Bernoski. Danielle van Mierlo behaalde met Evita Uthopia (Jazz x Gribaldi) de hoogste individuele dagscore van 74,12%.

De klasse ZZ-licht werd gewonnen door Jasmien de Koeyer met Esperanza. Deze combinatie startte voor RV Oud-Beijerland en behaalde een score van 73,43%. Monique Molegraaf-Telindert won de Z2-klasse met TC Britch Empire. Zij reed voor RPC Rockanje. Danielle van Mierlo won met de 7 jarige merrie Evita Uthopia de klasse Z1.

De M2 rubriek werd gewonnen door Mariette De Veen-Van der Wel met de Vivaldi afstammeling Chicago. Deze combinatie kwam uit voor RV Bernoski en behaalde een score van 70,5%. De grootste rubriek, de klasse M1 met 45 combinaties, werd gewonnen door Jeanine Nieuwenhuis die met Great Lady TC (v Bretton Woods) voor RV Oud-Beijerland 73,83% reed.

De dames Ruhé en Van Beek, afkomstig uit respectievelijk de provincie Gelderland en Noord-Holland, hebben gedurende 2 dagen bijna 150 Zuid-Hollandse M, Z en ZZ-combinaties beoordeeld. Toch bleven zij tot en met de laatste combinatie geboeid. "Het niveau in Zuid-Holland is erg hoog en een acommodatie zoals deze geeft toch iets extra's," aldus mevrouw Ruhé die de M-rubrieken jureerde. Haar collega, mevrouw Van Beek, die de Z en ZZ rubrieken beoordeelde, sloot zich daarbij aan. "We hebben goede ruiters en goede paarden gezien en er werd heel vriendelijk gereden. Vooral in de kopgroep was zeer veel kwaliteit," vulde mevrouw Van Beek aan. De juryleden waren erg lovend over het concept van de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup: "Je merkt dat de mensen uit een team blijven om aan te moedigen en elkaar te helpen. Alles om met het team hoog te eindigen."

De coach van het winnende team van deze selectiewedstrijd, Tim Coomans, was uitermate tevreden met de prestaties van de vier amazones van RV Oud-Beijerland. "Maar uit ervaring weet ik dat we er na vandaag nog niet zijn. Ik ben voorbereid op weer een spannende strijd over een paar weken en daag graag mijn companen Patrick van der Meer (Hoeve Westlandruiters) en Hans Bernoski (RV Bernoski) uit om de paarden en ruiters fit te houden en tijdens het 68ste CHIO Rotterdam de strijd opnieuw aan te gaan."

De halve finales vinden plaats op de zondagochtend van het CHIO Rotterdam op 26 juni a.s. De beste drie teams rijden op zondagmiddag de finale.

  • Deel dit artikel