RV Bernoski wint selectiewedstrijd CHIO Zuid-Holland Cup

Jeanine Nieuwenhuis Genua TC1

Tijdens dit Pinksterweekend streden 40 Zuid-Hollandse verenigingen in de stralende zon en op de splinternieuwe all weather bodem van de Rotterdampiste om de zeven halve finale plaatsen van de CHIO Zuid-Holland Cup op 25 juni a.s. Het team van RV Bernoski won met ruime voorsprong. Tijdens de halve finale zal ongetwijfeld de strijd opnieuw oplaaien met de zes andere halve finalisten; RV Oud-Beijerland, LR De Hoeve Westlandruiters, De Boreftse Ruiters, RSV De Hoge Devel, RV De Prinsenhofruiters en RV 's Gravenhof.

Jeanine Nieuwenhuis behaalde met Genua TC (v Charmeur) zeer overtuigend de hoogste individuele score van 78,97%.

Z- en ZZ rubrieken

De klasse ZZ-licht werd gewonnen door Danielle van Mierlo met Evita Utopia. Deze combinatie startte voor Hoeve Westlandruiters en behaalde een score van 72%.

Jeanine Nieuwenhuis startte voor RV Oud-Beijerland en won met haar monsterscore van 78,97% de klasse Z2.

Emma van den Hooven won de Z1-klasse met Genius met 71,62%. Zij startte voor RV Prinsenhofruiters.

M-rubrieken

De M2 rubriek werd gewonnen door Maud Hofland voor de Boreftse Ruiters met Umberto Db en een score van 68%.

De grootste rubriek, de klasse M1 met 48 combinaties, werd gewonnen door Fransje van der Meer die met Histeria voor RV 's Gravenhof een percentage van 74,33% behaalde.

Coach Hans Bernoski van het winnende team was erg blij met de prestaties van Mariette de Veen-Van der Wel, Emily Charlotte Seibel, Natascha Bernoski en Jeanine Smith. "Het is elk jaar toch weer moeilijk om het beste team samen te stellen. Vandaag pakte dat goed uit. Maar....nu moeten we goed in training blijven want we hebben al eens eerder de selectie gewonnen en toch de CHIO Zuid-Holland Cup net aan ons neus voorbij zien gaan. We moeten scherp en in vorm blijven!," aldus Bernoski.

Bart Bax en Ivo Juhrend hebben twee lange dagen gemaakt als jury van de CHIO Zuid-Holland Cup dressuurselectie. In de Z- en ZZ-rubrieken jureerde Bart Bax, zelf ooit Grand Prix ruiter tijdens het CHIO Rotterdam; "Wat een leuke wedstrijd en wat was het niveau met name in de kopgroep hoog, met hele fijne paarden. En rijden op dit prachtige terrein is toch super, je krijgt meteen een uniek leermoment cadeau."

"Het was een mooie wedstrijd. Je merkt dat het voor een aantal combinaties best spannend is om in een entourage zoals hier te rijden. De top 5 sprong er echt uit met goede kwaliteit paarden en correcte proeven," aldus Ivo Juhrend die de M-rubrieken jureerde.

De halve finales vinden plaats op de zondagochtend van het CHIO Rotterdam op 25 juni a.s. De beste drie teams rijden op zondagmiddag de finale.

Bekijk de volledige uitslag van de selectiewedstrijd

  • Deel dit artikel