Rotterdamse sportwereld complimenteert organisatie CHIO Rotterdam

Sportborrel22 06 18 Chio dag 2 8114

Rotterdam Topsport organiseerde op vrijdagavond een gezellige bijeenkomst voor diverse partijen die met topsport en breedtesport te maken hebben. Scheidend wethouder Adriaan Visser, die bekend maakte dat hij wethouder blijft maar de portefeuille sport aan CDA-collega Sven de Langen zal doorgeven, roemde de organisatie van het CHIO Rotterdam en bracht namens de gemeente een toost uit op een van de mooiste en grootste sportevenementen van de stad. “Hier kunnen we zien hoe goed bedrijven samenwerken en hoe goed sport en bedrijfsleven hand in hand kunnen en moeten gaan.”

De wethouder verwees in zijn speech tevens naar een groots opgezet plan dat voor de stad onder de naam Feyenoord City van groot belang zal zijn voor de breedtesport, de verbindingen in de wijken op Rotterdam-Zuid en de topsport in de hoedanigheid van Feyenoord. “Maar,” zo wees Visser naar de mensen die hem omringden, ,,de verbinding moet worden gezocht. Altijd en overal. Zoals we dat hier zien op het CHIO Rotterdam. Sport en entertainment, bedrijfsleven en scholen, iedereen zoekt elkaar op. Hier gebeurt het vier dagen lang. Ook tijdens deze gezellige bijeenkomst zien we dat mensen en organisaties elkaar opzoeken. Zo hoort het in een stad als Rotterdam.”

Verbindingen Jolanda Jansen is sinds 2011 directeur van Ahoy Rotterdam en kijkt ieder jaar vol bewondering naar de vele bijeenkomsten die de bedrijven en organisatie voor de gasten organiseren. “Wat ik erg sterk vind is dat de grote banken hier zo goed samenwerken en elkaar als collega’s zien. Rabobank is de hoofdsponsor maar in de lounge hiernaast, in de Ratina Hospitality, houdt de ABNAMRO Bank een meeting voor de klanten en ook ING en Van Lanschot Bankiers nodigen mensen uit. Dat zou vaker moeten gebeuren en ik denk dat men in de sport hier veel van kan leren. Samenwerken, verbindingen zoeken, ik ben het met de wethouder eens. Ook internationaal worden nu verbindingen gezocht en gelegd.”

Jolanda Jansen is opgegroeid met paarden en heeft in de afgelopen jaren de Spaanse Rijschool en de fraaie paardenshow Apassionata binnen de muren van Ahoy gehad. “Dan zie je weer hoeveel paardenliefhebbers ons land telt. Nederland is een paardensportland. Of ik ooit heb overwogen een indoor CHIO te organiseren? Nee, dat hoort alleen maar hier in het Kralingse Bos thuis. In mijn studententijd kwam ik hier al genieten met mijn ouders. Mijn vader heeft nog steeds paarden. Ja, ik ben echt een liefhebber. Als directeur van Ahoy ben ik enorm trots op wat men hier bij het CHIO Rotterdam ieder jaar weer presteert.”

Mindervaliden

Gesprekspartner Gert Jan Lammers knikt instemmend als hij de gemeende woorden van Jolanda Jansen hoort. “Bij mij thuis wordt de paardensport ook vaak centraal gesteld. Mijn vrouw bijvoorbeeld rijdt paard. Maar wat ik erg sterk vind, is dat men oog heeft voor de breedtesport en de mensen met een beperking. Als directeur van Rotterdam Sport Support denken we met sportverenigingen mee om te bekijken wat zij kunnen betekenen voor de jeugd en mindervaliden. Met de Hippische Alliantie Rotterdam zorgt men er voor dat de breedtesport extra aandacht krijgt maar dat ook het aangepast sporten wordt gestimuleerd. De Stichting Trustfonds doet enorm veel goed werk en directeur Fred Rozendaal mag wat mij betreft met al zijn vrijwilligers een lintje krijgen voor wat zij voor de medemens met een beperking doen. Voor mij is een bezoek aan het CHIO Rotterdam meer dan alleen topsport.”

  • Deel dit artikel