Rotterdam wil Europese Kampioenschappen 2019 springen, dressuur en para-dressuur

Individual podium AKEN15 Y10825

Vanochtend, tijdens de voorbeschouwing op het komende CHIO Rotterdam, kondigde Algemeen Directeur Jan de Mooij aan dat het CHIO Rotterdam zich samen met partners KNHS, KWPN, Gemeente Rotterdam, Rotterdam Partners, Rotterdam Festivals en Rotterdam Topsport kandidaat heeft gesteld voor de FEI Europese Kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur in 2019. In oktober moet het bid gepresenteerd worden en in november neemt de FEI een besluit.

"Wij hebben een prachtige locatie en een ervaren organisatie, een stad die het belang van de paardensport ziet en omarmt en een land dat binnen de hippische wereld een toonaangevende positie heeft," zegt Jan de Mooij, Algemeen Directeur van het CHIO Rotterdam. "Dat zijn volgens mij de juiste ingrediënten voor een succesvolle EK kandidatuur."

"Als internationale Sportstad willen wij natuurlijk enorm graag het Europese Kampioenschap van 2019 organiseren." zegt Hans den Oudendammer, Directeur Rotterdam Topsport. "Binnen de hippische wereld heeft onze stad door het CHIO Rotterdam en de verschillende (Europese) kampioenschappen, die al de nodige keren op de mooie locatie in het Kralingse Bos hebben plaatsgevonden, een grote aantrekkingskracht op sporters en fans. "

"We hebben in 2011 een prachtig EK Dressuur hier in Rotterdam gehad." aldus Maarten van der Heijden, Directeur Topsport en Internationale Zaken van paardensportbond KNHS. "Nederland heeft een toonaangevende positie in de mondiale hippische sport en was de laatste 2 jaar succesvoller dan welk ander land ter wereld. Dat is heel bijzonder. Het is geweldig dat evenementenorganisaties in ons land zien welke kansen dit biedt en daar op inspelen. Ik hoop dat de KNHS in 2019 weer mag samenwerken met één van onze nationale organizers het CHIO Rotterdam en de Gemeente Rotterdam en alle achterliggende partners om er een mooi kampioenschap van te maken."

  • Deel dit artikel