Rotterdam Topsport feliciteert jarig CHIO Rotterdam

22 06 2017 rotterdam topsport 2868

Voor Rotterdam Topsport is het CHIO Rotterdam een van de belangrijke internationale topsportevenementen van de stad. Maar in één opzicht is het CHIO Rotterdam bijzonder, het is namelijk het oudste internationale topssportevenement van Rotterdam. “Ik feliciteer de CHIO-organisatie dan ook van harte met dit bijzonder jubileum,” zegt Hans den Oudendammer, directeur van Rotterdam Topsport. “Al 70 jaar is het CHIO Rotterdam een ikoon van onze stad. Daar mogen we best trots op zijn.”

Rotterdam Topsport is als legacy partner natuurlijk zeer betrokken met en aanwezig tijdens het evenement. Op vrijdag tijdens de Longines Grand Prix organiseert Rotterdam Topsport samen met de sportpartners van de havenstad, Rotterdam Sportsupport, Sport & Cultuur en de nieuwe collega’s van het Sportbedrijf de Sportborrel. Daar wordt het Rotterdamse Sportbeleid en de plannen voor Feyenoord City gepresenteerd en kunnen alle aanwezigen daar kennismaken met de (nieuwe?) wethouder Sport. (redactie: op dit moment is de formatie van het college nog volop bezig)

Hans den Oudendammer kijkt ook uit naar volgend jaar wanneer de Sportpartners samen met het CHIO Rotterdam, de KNHS, Rotterdam Partners en Rotterdam Festivals het FEI Europees Kampioenschap springen, dressuur en para-dressuur mogen organiseren. “Dit wordt het grootste hippische kampioenschap dat we ooit in Rotterdam hebben georganiseerd en wat mij betreft wordt het ook het mooiste!"

photo credits: Mirjam Lens

  • Deel dit artikel