Rotterdam past perfect in voorbereiding wereldruiterspelen

FEINATIONSCUP SCHUTTERT 1 van 1 7 bewerkt

Tijdens de voorbeschouwing op het 66ste CHIO Rotterdam vandaag in het Rotterdamse stadhuis stonden bestuur van het CHIO Rotterdam, wethouder Adriaan Visser, de KNHS en Rabotalent Danielle van Mierlo uitgebreid stil bij de mooie vooruitzichten op het naderende CHIO Rotterdam dat van 18 tot en met 22 juni plaats vindt in het Kralingse Bos. Helaas kwam tijdens de persconferentie het bericht van de FEI dat het EK Springen 2017 aan Gothenbörg is toegewezen en niet aan Rotterdam.

Het komend CHIO Rotterdam heeft, mede vanwege de Wereldruiterspelen in augustus waardoor veel bondscoaches Rotterdam als een observatiewedstrijd benoemd hebben, een zeer sterk deelnemersveld voor zowel dressuur als voor springen. Naast de internationale 5* wedstrijden staan voor het komend CHIO Rotterdam maar liefst 5 finales van competities voor jong talent, regionaal talent en para dressuur combinaties op het programma. Dressuuramazone uit de regio en lid van het Rabotalententeam, Danielle van Mierlo verheugt zich op het komend CHIO waar ze met Ucento zal starten in de Rabobank U25 rubriek die dit jaar voor het eerst een internationaal deelnemersveld heeft.

Technisch directeur (Topsport en Internationale Zaken) van de KNHS, Maarten van der Heijden, maakte tijdens de persconferentie de landenteams voor de FEI Nations Cups dressuur en springen bekend: “Beide bondscoaches zullen keihard vechten voor de hoogste eer en komen dan ook in volle sterkte naar Rotterdam.” Bondscoach Rob Ehrens komt met een ijzersterk team naar Rotterdam. Het team zal bestaan uit Gerco Schröder met Glock’s London N.O.P., Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P., Harrie Smolders met Emerald en Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN. Jur Vrieling is met VDL Bubalu de vijfde man en reservecombinatie.

Het dressuurteam zal in Rotterdam proberen hun koppositie in het Nations Cup klassement, die ze na de wedstrijd in Vidauban hebben, te behouden. Het dressuurteam van bondscoach Wim Ernes komt ook op zeer grote sterkte naar Rotterdam. Het dressuurteam zal bestaan uit Adelinde Cornelissen met Jerich Parzival N.O.P, Edward Gal met Glock’s Undercover N.O.P., Daniëlle Heijkoop met Kingsley Siro N.O.P. en Hans Peter Minderhoud met Glock’s Johnson TN.

“Ik ben enorm trots op het CHIO Rotterdam, dat dit jaar haar 66ste editie zal beleven. Het CHIO is een icoon van de Rotterdamse sportkalender”, aldus Adriaan Visser wethouder sport van de gemeente Rotterdam. “Rotterdam heeft in het Kralingse Bos prachtige faciliteiten voor paard en ruiter én bezoekers. Het is met de officiële landenwedstrijden verzekerd van de sterkste internationale deelnemers. Voor de fans van de ruitersport, zowel van het springen als van de dressuur, wordt het genieten. Het belooft een prachtig concours te worden. Het CHIO is niet alleen een sportief topevenement, ook voor het bedrijfsleven is het CHIO al jaren één van de evenementen waar sport en business uitstekend samen komen.”

“Jammer dat het EK niet in Rotterdam komt en wij wensen Gothenbörg succes met de organisatie, maar we zijn helemaal klaar voor een geweldig CHIO Rotterdam dat volgende week begint,” aldus Belle de Bruin, voorzitter van het CHIO Rotterdam. “Daar hebben we van 18 t/m 24 juni de allerbeste hippische sport van de hele wereld en een geweldig programma voor iedereen. En wij gaan onverminderd voort om onze groeiambities waar te maken!”

Technisch Directeur KNHS, Maarten van der Heijden, relativeert: “Ook zonder EK’s Springen blijft het CHIO zonder twijfel een van de top outdoor concoursen in Europa. Die EK-ambitie was helder, maar met twee belangrijke FEI Nations Cup wedstrijden (dressuur en springen), blijft het CHIO onverminderd populair getuige het grote aantal deelnemende landen die graag met hun topruiters naar het Kralingse Bos komen. De entourage, organisatie en bodem zijn van topkwaliteit.”

  • Deel dit artikel