Ron Voskuilen: ik ga ook zelf van het CHIO genieten!

CHIO
LF DSC0623

Algemeen directeur van het CHIO Rotterdam, Ron Voskuilen, verheugt zich op het aankomend CHIO Rotterdam. Hij is nu nog druk met de spreekwoordelijke laatste loodjes maar heeft er alle vertrouwen in dat deze 73ste editie een topeditie wordt. Ron vertelt zelf waarom.

"Dit wordt weer een echt CHIO met alles erop en eraan! We hebben het goede uit het verleden en de ervaringen van de afgelopen COVID-editie gecombineerd in deze komende editie. Gedurende de afgelopen COVID-jaren hebben we geleerd om wat meer te experimenteren.

Allereerst door de sport voorop te stellen en maar ook door weer voor het besloten stadionconcept te kiezen, qua indeling van het terrein en met alle wedstrijden in de hoofdring. De hospitality vorig jaar heel dicht langs de piste werkte uitstekend. Dat doen we dit jaar weer, alleen gelukkig zonder de COVID-restricties, dus met veel meer bezoekers op het terrein. Ook houden we de wijk en het bos weer zoveel mogelijk open, daar hebben we vorig jaar van de buurt erg positieve reacties op gekregen. Dit zijn de positieve zaken die we van de COVID-editie vorige jaar meenemen.

Maar gelukkig hebben we dit jaar ook weer een ouderwets gezellig Stroodorp. Met leuke stands en natuurlijk genoeg keuze aan eten en te drinken. DJ Viccc zorgt er voor de gezelligheid na afloop van het sportieve programma.

Sportief gezien hebben we een mooi programma. Met heel veel topruiters en -paarden. We zijn observatiemoment voor het WK later dit jaar, dus de deelnemers zijn super gemotiveerd om in Rotterdam te presteren. Naast de internationale topsport is de CHIO Zuid-Holland Cup powered by uvex weer terug. Die dressuurcompetitie leeft echt hier in de regio, dat bleek wel uit het enthousiasme tijdens de selectie in het Pinksterweekend. En nieuw op het programma is een spectaculaire menwedstrijd op vrijdag na afloop van de Longines FEI Jumping Nations Cup. De beste zes vierspanrijders van de wereld gaan een parcours afleggen waarbij de tijd bepalend is en alle balletjes op de kegels moeten blijven liggen. Dat wordt echt bijzonder!

We zijn nu nog druk met de opbouw en met steun van onze vaste partners gaat dat vast goed komen. Alhoewel je goed kunt merken dat de hele evenementenwereld nog piept en kraakt van de naweeën van de afgelopen COVID-jaren. Maar ik merk gelukkig dat bij ons iedereen meewerkt en z'n uiterste best doet om alles goed en tijdig gereed te hebben.

Ook de vrijwilligers zijn weer ongelooflijk enthousiast. Iedereen die ik spreek heeft er weer zoveel zin in, ze leven echt naar het evenement toe! En ik moet zeggen, dat doe ik zelf ook. Ik heb me voorgenomen dat ik er volgende week ook echt van ga genieten!"

  • Deel dit artikel