Rob Ehrens: alle dingen om mooie sport te bedrijven voor elkaar

EC
DV mascotte spring nl 07790

De medailles van de Longines FEI Europese kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur zijn verdeeld. De ruiters, paarden en andere teamleden zijn veilig thuis gekomen en kunnen terugkijken op een spannend evenement. We spreken een aantal grote namen van deze EK's. Eerder kwamen onder andere Isabell Werth, Alex van Silfhout en Fred Rozendaal aan het woord, nu is het de beurt aan de bondscoach van de Nederlandse springruiters Rob Ehrens.

Geweldige faciliteiten

“Qua prestaties kijk ik er niet heel erg gelukkig op terug, alhoewel ik wel moet zeggen dat de sport in het algemeen bijzonder mooi was.” Begint Ehrens zijn verhaal. “Louis Konickx heeft keer op keer een geweldig parcours neergezet en de piste zag er alle rondes goed uit. Eigenlijk alle dingen die we nodig hadden om mooie sport te kunnen bedrijven waren geweldig. Ook de inspringterreinen en de stallen waren uitstekend. Er was veel aandacht aan besteed en ik heb er niemand over horen klagen.”

“Wat ik jammer vind was het ontbreken van publiek. Van het publiek dat wel aanwezig was, hoorde ik soms dat het Stroodorp ver weg was. En dat er op het sportterrein weinig faciliteiten voor het publiek aanwezig waren. De Boulevard zag er op zichzelf wel heel mooi uit, het was leuk geweest als er iets van een treintje had gereden tussen het terrein en de Boulevard. Wat ik heb gehoord van de mensen die er waren, was dat het hartstikke leuk, maar ver weg was.”

“Ik wil ook wel kritisch zijn als ik dat moet zijn, maar ik denk dat weinig mensen met een slecht gevoel terug kijken op het EK in Rotterdam. Het Stroodorp was jammer, dat was in Göteborg twee jaar geleden precies hetzelfde verhaal, toen ben ik er niet eens geweest. Maar ik snap de organisatie wel. Het zou ook niet fijn zijn als je een heel druk Stroodorp vlak bij de paarden hebt die losrijden.”

Nederlandse nuchterheid

Toch vond Ehrens dat er een goede sfeer hing. “De ruiters presteren natuurlijk een tandje beter als er dol-enthousiast publiek op de tribune zit, maar dat is nou ook niet echt typisch Hollands. Als we bijvoorbeeld in Frankrijk of Zweden op concours zijn, gaat het publiek uit z’n dak wanneer er een foutloos rondje wordt gereden. Voor het thuisland, maar ook voor de andere landen. Ik denk dat dat toch een beetje aan de nuchterheid van het Nederlandse publiek ligt. Ik kan dat niet naar Rotterdam toeschuiven. Verder moet ik benadrukken dat ik er ontzettend van genoten heb” aldus de bondscoach.

photo credits: Danielle Vink

  • Deel dit artikel