Rixt van der Horst wint openingsrubriek 75ste CHIO

CHIO
Rixt van der Horst
Foto: Anouk den Breejen

Rixt van der Horst behaalde met EISMA’S Royal Fonq een score van maar liefst 74.722% in de openingsrurbiek van dit 75ste CHIO, de Droomhoeve para dresssuur rubriek. Tweede werd Annemarieke Nobel. Zij reed haar Doo Schufro en kwam dicht bij de score van Rixt; 74.305%. De derde plaats was voor Sanne Voets en Demantur RS2 N.O.P. Hun score was 72.613%. Mooie scores op een zonnige eerste dag in het Kralingse bos.

Natuurlijk vroegen we de Friese para dressuur amazone om een reactie. Rixt: “Ik ben heel tevreden. Voor mijn paard was dit een goede oefening, want hij heeft nog niet zoveel ervaring in een ambiance als deze. Het stapgedeelte was het hoogtepunt en ook de aanleuning was heel fijn. Minpunten kan ik eigenlijk niet noemen, ik kon gewoon fijn de proef doorsturen.”

Rixt heeft al met meerdere paarden grote kampioenschappen gereden én geweldige resultaten behaald. Royal Fonq is haar huidige vierbenige partner. We vragen Rixt naar hem. Net als bij onze vorige vraag worden we beloond met een stralende lach. Rixt: “Fonq is een heel bijzonder, geweldig paard. Hij heeft ondanks dat hij nog hengst is een heel fijn karakter, is super eerlijk en wil alles voor me doen. Hij reageert heel goed op mijn beperking, als we samen rijden, smelten we als het ware samen.

Mijn doel dit jaar zijn dan ook de Paralympics in Parijs. Ondanks dat ik alles al meerdere keren meegemaakt heb, boeit het spelletje me nog steeds. De paardensport is geen makkelijke sport en ik vind het mooi om nog altijd iedere dag te proberen het beste uit mezelf te halen. Daarnaast is Parijs dichtbij en is het mooi dat daar veel bekenden kunnen komen kijken.

Terug naar vandaag. Ik vond het super om weer in Rotterdam te hebben mogen rijden en ik ben mijn sponsor Eisma dan ook heel dankbaar voor het beschikbaar stellen van EISMA’S Royal Fonq. Ik heb goede herinneringen aan het Kralingse bos, zowel aan het gewone CHIO als aan het EK in 2019. De sfeer hier is bijzonder, ik heb genoten.”

  • Deel dit artikel