Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup spannender dan ooit tevoren

Rsz zuidhollandcup prijs 1

Er zijn maar weinig dressuurwedstrijden waar als team gestreden wordt. De landenwedstrijd dressuur zoals ook weer tijdens het afgelopen CHIO Rotterdam is natuurlijk de ultieme kans om de eer van je land te verdedigen. In de afgelopen 12 jaar heeft de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup in de regio ongeveer dezelfde reputatie opgebouwd en is een begrip geworden bij de Zuid-Hollandse verenigingen. En dit jaar was het spannender dan ooit. Na vier jaar overwinningen door RV Oud-Beijerland was er een aantal teams vastberaden dat daar geen vijfde overwinning aan toegevoegd mocht worden. En RV Oud Beijerland was evenmin van plan om de wisselbeker door een andere vereniging te laten winnen. De finale op zondag was dan ook spannender dan ooit toen de teams en hun coaches Tim Coomans (RV Oud-Beijerland), Patrick van der Meer (Hoeve Westland ruiters), Ton de Kok (’s Gravenhof) en nieuwkomer Hans Bernoski (RV Bernoski) in het Interchem stadion streden om de eerste plaats in de finale.

Stuk voor stuk ervaren coaches die als geen ander weten hoe de voorbereiding op een belangrijke wedstrijd moet zijn en alle vier uiterst gemotiveerd om hun pupillen naar de overwinning te helpen. Dit keer lukte het Patrick van der Meer om met Danielle van Mierlo, Laura Lodewijk, Melanie Woutersen en Madelon Eekhof niet alleen in de voorronde maar ook in de finale de andere drie verenigingen te verslaan. “De laatste jaren lukte het ons steeds niet, dit jaar wilden we echt met onze beste combinaties naar de wedstrijd toe,” zegt Patrick van der Meer. “Het is een super competitie en met al die toeschouwers een prachtige etalage voor je vereniging.” Ook Ton de Kok komt graag met een goed team naar het CHIO: “Helaas konden wij dit jaar niet over de beste combinaties beschikken en wisten wij eigenlijk al dat de eerste plaats moeilijk zou worden. Toch is het meerijden in zo’n finale erg leuk voor onze leden en een kroon op ons werk als trainers.” ’s Gravenhof had dit keer veel jeugdige combinaties, als die combinaties blijven presteren belooft dat natuurlijk wel wat voor volgend jaar. Tim Coomans selecteert al jaren met grote zorg zijn team voor de Rabobank CHIO Zuid-Holland Cup. “Het is zo’n geweldige competitie en deze ruiters vinden het geweldig om deze ervaring op te doen,” aldus Coomans.

Voor Hans Bernoski en de nieuwe, gelijknamige rijvereniging was het dit jaar de eerste keer. “We waren ontzettend blij en verrast toen we tweede werden bij de selectie en de halve finale wonnen,” zegt de trotse trainer van het team en vader van sterruiter Robin Bernski. ”Ik ben ontzettend tevreden en vond het super leuk om hier met het team voor te trainen. Wij zijn pas 1 jaar een echte vereniging. Iedereen vond het geweldig om juist hier op het CHIO Rotterdam onder onze eigen vlag te mogen starten.“

  • Deel dit artikel