Programmawijziging springrubrieken 70ste CHIO Rotterdam

154 Don VHP Z SMOLDERS Harrie DSC5937

De Nieuwe Longines FEI Jumping Nations Cup™ of the Netherlands wordt dit jaar verreden op zondag 24 juni, de slotmiddag van de 70steeditie van het CHIO Rotterdam. Daarmee krijgt het vlaggenschip van de internationale springsport een prominentere plaats in het programma. De Longines Grand Prix vindt tijdens dit jubileumjaar plaats op de even zo populaire vrijdagavond.


Het CHIO Rotterdam is evenals voorgaande jaren onderdeel van de Nieuwe Longines FEI Jumping Nations Cup™ Europe Division 1 met de tien beste landen van Europa. Daarmee is het CHIO Rotterdam één van dertien qualifiers in de wereld en een van de acht binnen Europe Division 1. Voor het Nederlandse team, dat afgelopen jaar de finale van de competitie won, is deelname aan Europe Division 1 verzekerd en is Rotterdam dus opnieuw de thuiswedstrijd. Welke landen er op welke locatie voor kwalificatiepunten voor de finale rijden moet nog bekend worden.

"We steunen de wens van de FEI om van de Nieuwe Longines FEI Jumping Nations Cup™ of the Netherlands 2018 het hoogtepunt van ons internationale paardensportevenement te maken," zegt Yves Houtackers, directeur sportief springen. Voor ons publiek maakt de wissel bovendien niet zoveel uit want meestal zijn in Rotterdam beide wedstrijden uitverkocht."

De 70ste editie van het CHIO Rotterdam vindt plaats van 21 t/m 24 juni 2018.

  • Deel dit artikel