Preventieve biologische bestrijding van eikenbomen tegen eikenprocessierups

CHIO / Rotterdamsche Manege
AL1 2135

Gisteren zijn de eikenbomen op het terrein preventief behandeld tegen de eikenprocessierups. De larven zijn middels verneveling bestreden. Het gebruikte biologische middel is voor mensen en paarden (vogels, vissen en andere zoogdieren) onschuldig.

De preventieve bestrijding is alleen op het manegeterrein en de aanpalende eikenbomen in het Kralingse Bos omdat de verneveling niet alleen de eikenprocessierups larven doodt maar ook andere larven en vliegen. De Rotterdamsche Manège heeft hiervoor expliciet toestemming gekregen van de gemeente in afwijking van het beleid om in het bos niet preventief te bestrijden. We zijn de gemeente hiervoor dankbaar omdat op deze manier de overlast van vorig jaar zoveel mogelijk zal worden voorkomen. De gemeente bestrijdt de rest van het Kralingsebos repressief door nesten weg te halen. De gemeentelijke diensten zijn dit jaar goed voorbereid en hebben voldoende capaciteit geregeld.

De Rotterdamsche Manège trekt hierbij gezamenlijk met de gemeente op. Als er ondanks de preventieve bestrijding alsnog nesten ontstaan, zullen die weg gehaald worden door ze weg te zuigen

  • Deel dit artikel