Op weg naar de FEI Europese Kampioenschappen Rotterdam 2019

KNHS /EK
Dsc 0040

Tijdens Indoor Brabant – The Dutch Masters gaf Maarten van der Heijden, technisch directeur van de KNHS, samen met de betrokken bondscoaches Rob Ehrens, Alex van Silfhout en Joyce Heuitink een uitgebreide toelichting op de voorbereidingen en planning van TeamNL voor de Europese kampioenschappen springen, dressuur en para-dressuur die van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam verreden worden. Ook gaf Joyce Lebon, manager sport van het EK Rotterdam, informatie over het programma en de indeling van het terrein.

Dit jaar worden de Europese kampioenschappen voor de olympische en paralympische paardensportdisciplines, die iedere twee jaar gehouden worden, georganiseerd in Rotterdam en Luhmühlen. Het EK Rotterdam 2019 is het grootste paardensportevenement in Nederland sinds de Wereldruiterspelen 1994 in Den Haag. De bondscoaches Rob Ehrens, Alex van SIlfhout en Joyce Heuitink hebben voor hun (potentiële) kaderleden een uitgebreid plan. De teambekendmakingen vinden binnen een week na de laatste observatiewedstrijden plaats via de online kanalen van de KNHS. Maarten van der Heijden maakte tijdens de persconferentie bekend dat Edward Gal (dressuur), Harrie Smolders (springen) en Rixt van der Horst (para-dressuur) de officiële TeamNL-ambassadeurs zijn in aanloop naar het EK Rotterdam.

Joyce Lebon: “Het CHIO Rotterdam is een gevestigd evenement. Dit jaar is het terrein uitgebreid en krijgt de indeling een flinke make-over. Het voormalige terrein wordt volledig gefaciliteerd voor de paarden en de sport. Nog nooit was er zo’n groot paardensportevenement in Rotterdam en dat gaat de stad de komende maanden merken. De Kralingseplas wordt bij het evenement betrokken voor ontvangstgelegenheden en horeca. Inmiddels is ook het programma bekend en te vinden op de website. Alleen voor de para-dressuur moet de exacte indeling van de grades nog volgen.”
Kijk hier voor het programma .

Momenteel wordt eveneens al hard gewerkt aan de voorbereidingen voor de Olympische Spelen in 2020. “De KNHS besteedt het komende anderhalf jaar veel aandacht aan adequate voorbereiding op de warmte en luchtvochtigheid op Tokyo, dankzij intensieve monitoring door onze teamveterinairen in samenwerking met een thermofysioloog van NOC*NSF,” vertelt Maarten van der Heijden.

  • Deel dit artikel