Postillion Convention Centre WTC Rotterdam brengt mensen bijeen

Bianca van Ham is binnen Postillion Hotels beursmanager, organiseert evenementen en is vooral in de zakelijke regio bekend van People’s Business. Op het CHIO Rotterdam komt zij constant bekende gezichten tegen en in de terraslounge, net onder de lounge van Luxaflex, ontvangt de Rotterdamse haar gasten. “Mijn dochtertje rijdt paard en ik vind topsport mooi om te zien. Aangezien ik hier ook aan het werk ben, zie ik niet al te veel van wat er op het binnenterrein gebeurt. Maar wat ik zie is pure topsport.”

Aan het woord is Bianca van Ham, afgestudeerd aan de Hogeschool Utrecht en jarenlang actief geweest binnen Ahoy Rotterdam. In de stad waar ze opgroeide en terugkeerde na haar studietijd. Communicatie, organiseren, adviseren, ze kan het allemaal. “Ooit wilde ik psychologie gaan studeren maar kwam ik in een communicatieopleiding terecht. En via via kreeg ik drie jaar geleden de kans bij Postillions Hotels aan de slag te gaan met communicatie en organisatie. Wat veel mensen misschien niet weten is dat Postillion Convention Centre WTC Rotterdam meer doet dan alleen ruimtes verhuren. We organiseren dus de People’s Business en de Marathon Expo. Maar we willen toe naar meerdere evenementen en beurzen die we zelf organiseren. In september krijgen we het ‘We Are Female’ event en in november het grote Sinterklaasfeest, een show die ook voor bedrijven kan worden georganiseerd. We maken dus ook eigen producties. In de grote hal kunnen tegen de duizend mensen terecht.”

People’s Business

People’s Business, het kloppend hart van de metropool Rotterdam-Den Haag is een hoogwaardig kennis- en netwerkevent. In 2018 heeft zij als thema ‘Next Economy Metropool’ en geeft het businessjaar een inspirerende start. Bezoekers van People’s Business zijn ondernemers uit de metropool Rotterdam-Den Haag die op zoek zijn naar samenwerking, verbinding, verdieping en inspiratie. Dat heeft het CHIO Rotterdam al lang goed in de gaten. Daarom is er ook elk jaar een winter Stroodorp op People’s Business. Op 23 en 24 januari 2019 vindt de 20ste editie van People’s Business plaats. Dat soort activiteiten past helemaal bij mij. Ik heb ruime ervaring in het organiseren, managen en ontwikkelen van evenementen/vakbeurzen in verschillende sectoren. Mijn passie is om projecten (op)nieuw op de kaart te zetten en waarde te creëren voor zowel exposanten als bezoekers. Ik denk niet in klant-leverancier verhoudingen maar in samenwerkingen met partners waarbij een synergie ontstaat. Als beursmanager ben ik verantwoordelijk voor de producties op eigen titel. Het managen van het beursteam (sales en communicatie), conceptontwikkeling, samenstellen van het inhoudelijk programma, zoeken naar nieuwe markten/netwerken, operationele coördinatie en samenstellen/aansturen van het comité van aanbeveling maken deel uit van mijn dagelijkse werkzaamheden. Jan de Mooij, directeur van het CHIO, is weer lid van het comité en zo lopen er over en weer allerlei mooie verbindingen. We willen ons gaan nog meer verbinden met de Vrienden van het CHIO. Dat is ook een van de redenen waarom we hier aanwezig zijn. Mensen opzoeken, verbindingen leggen. De People’s Academy koppelen is eveneens een doel. Onlangs maakte we het thema bekend voor de komende People’s Business van januari 2019. We richten ons de komende tijd op circulaire economie, een paraplubegrip waar veel aspecten onder kunnen vallen. Zo kiezen we bewust voor thema’s. Metropool en transitie, is een pad van de road map. Maar we hebben nog tal van ideeën en plannen om zowel op de consumentenmarkt als de corporate markt mooie plannen te ontwikkelen en uit te voeren.”

Midden in het zakelijk hart van Rotterdam biedt het Postillion Convention Centre WTC Rotterdam een volledig fullservice concept. De 37 verschillende zalen met een capaciteit van tien tot duizend personen variëren niet alleen in grootte, maar ook in sfeer en inrichting. Het is volgens Bianca van ham de plek bij uitstek voor het organiseren van uw beurs- congres, meeting of evenement. “Postillion Convention Centre is gevestigd in WTC Rotterdam, in het centrum van Rotterdam en is uitstekend bereikbaar per auto en per openbaar vervoer.”

  • Deel dit artikel