Philipp Weishaupt wint de Dura Vermeer prijs

Dura Vermeer prijsuitreiking SL19

De Duitser Philip Weishaupt reed samen met zijn 12-jarige ruin Lesson Peak naar een mooie eerste plaats tijdens de Dura Vermeer prijs.

Met een prachtige, foutloze ronde en een tijd van 36.61 liep hij bijna 2 secondes voor op de Portugese Luciana Diniz, zij stuurde haar merrie Isabeau naar een tweede plaats met 38.42 seconden op de teller. Op de derde plaats, met een klein tijdsverschil van 0.14 seconden, eindigde de Zweedse Hendrik von Eckermann met de ruin Cantinero.

Het was een pittig parcours voor de Nederlanders. De jarige Lisa Nooren kreeg een 'lang zal ze leven' liedje na haar foutloze parcours maar had 8 strafpunten in de jump-off, Leopold van Asten en Willem Greeve waren foutloos. De andere deelnemende Nederlanders hadden strafpunten gereden in het basisparcours waardoor ze niet mochten deelnemen aan de barrage. Van de 46 deelnemers waren er in totaal 16 starts voor de barrage.

Een opvallende combinatie was Dalma Rushdi Malhas met haar 11-jarige ruin Toscanini Malpic, zij reden voor het koninkrijk Saudi Arabië. Ze reden een zeer mooi parcours maar waren 0.84 seconde te langzaam wat in een tijdfout resulteerde.

Bekijk de uitslag

  • Deel dit artikel