Peder Fredricson wint Longines Grand Prix Port of Rotterdam

163 HM All In FREDRICSON Peder JS DSC0885

Het was een goed 69ste CHIO Rotterdam voor de Zweedse springruiters. Na de overwinning van het Zweedse team in de FEI Nations Cup presented by Longines was vandaag de overwinning in de Longines Grand Prix Port of Rotterdam voor de Zweed Peder Fredricson met H&M All In. In een bloedstollende barrage met acht combinaties zette Fredricson als vijfde starter een scherpe tijd van 40.15 seconden. De drie combinaties die na hem startten durfden risico te nemen. De Ier Kenny Darragh reed weliswaar een snellere tijd maar dat leverde hem 4 strafpunten op op de laatste hindernis. De beste Nederlander was Marc Houtzager met Sterrehof's Calimero op een derde plaats achter de Ier Cian O'Connor met de 11 jarige ruin Good Luck.

Parcoursbouwer Louis Konickx had een uitdagend parcours gebouwd waar vooral hindernis 6 een scherprechter bleek voor veel ruiters. Tijdens de barrage waaraan voor Nederland Marc Houtzagers en Harrie Smolders deelnamen zat het publiek op het puntje van de stoel. De winnaar Peder Fredericsson was blij met z'n overwinning en vol lof over de nieuwe All Weather bodem in de Rotterdam piste en de vernieuwde Dura Vermeer losrijpiste.

Voorzitter Belle de Bruin heeft de afgelopen dagen veel positieve feedback gehoord op de vernieuwingen; "Dat vinden we natuurlijk super fijn om te horen. En gelukkig hebben we ook nog veel bruikbare suggesties ontvangen. Daar kunnen we nu weer mee aan de slag. We willen immers bij de beste concoursen van de wereld blijven horen."

De afgelopen vier dagen stonden bol van spannende spring- en dressuursport. Naast de sport waren er dagelijks veel zakelijke ontvangsten, een aantal congressen, plezier voor kinderen tijdens de jeugdochtend en in het Indofin kinderdorp, winkelplezier in de stands van het entreeterrein, de promenade en het Stroodorp en natuurlijk veel gezellige ontmoetingsmomenten.

De 70ste editie van het CHIO Rotterdam vindt plaats van 21 t/m 24 juni 2018.

  • Deel dit artikel