Pavo Masterclass Tuigpaarden naar CHIO Rotterdam

Laura Kraut ment Bentley

Ook dit jaar staat de Pavo Masterclass Tuigpaarden rubriek, dit jaar ondersteund door de nieuwe subsponsoren Horses2fly & Leen Soldaat Training Systems, weer op het programma. Op zondagmiddag 21 juni vlak voor de Longines Grand Prix Port of Rotterdam, betreden zes top tuigpaarden de Rotterdampiste in het Kralingse bos.

“Voor elke tuigpaard rijder is het een must, om hier een keer gereden te hebben! De sfeer , de akoestiek en paarden die hier het beste van zich zelf willen presenteren, ”vertelt Hanneke Mekkes, initiatiefnemer van deze tuigpaarden promotie.

“Acht jaar geleden begonnen we met het presenteren van een groep heel jonge paarden aan het grote publiek. Dat was leuk, alleen wist je van tevoren niet wat je aan paarden in huis had. Nu komen we met eenspannen uit de Grote Limiet en Ereklasse uit alle gewesten van Nederland. Dat houdt in dat de deelnemers echt aan elkaar gewaagd zijn. Ik verwacht dit seizoen veel verschillende winnaars te krijgen.”


Vorig jaar was de Masterclass Tuigpaarden een promotie van verschillende aanspanningen, maar dit seizoen is de wedstrijdvorm weer terug met ondersteuning van de KNHS en Vereniging Tuigpaardrijders Nederland. De zes deelnemende paarden worden geplaatst op basis van kwaliteit, door de bril van ‘tuigpaard leken’ die bijgestaan worden door een KNHS-jurylid.


Hanneke Mekkes en VTN-bestuursleden Leendert Veerman en Henriette Hoorn hebben voor Mierlo zes paarden geselecteerd die de sport op een geweldige wijze zullen promoten met hun sierlijke houding, actievolle bewegingen en charme. Volg de Facebookpagina over het laatste nieuws over de Masterclass Tuigpaarden: www.facebook.com/MasterclassTuigpaarden.


Data Masterclass Tuigpaarden 2015

26 april: Mierlo

10 mei: Jumping Schroder Tubbergen

6 juni: Jumping Etten-Leur

21 juni: CHIO Rotterdam

28 juni: CSI Twente

4 juli: Outdoor Gelderland

13 sept: Finale Horse Event Ermelo

  • Deel dit artikel