PAVO Masterclass Tuigpaarden in vernieuwde vorm

DSC 4549

De Masterclass tuigpaarden competitie wordt in een nieuw jasje gestoken. Het vaste showonderdeel van o.a. het CHIO Rotterdam wordt een promotie van de tuigpaardensport in de breedste zin van het woord. Dit jaar is de Masterclass Tuigpaarden rubriek te zien op de zondagmiddag van het CHIO Rotterdam.

“Tot nu toe vormde het showblok een wedstrijd met zeer kwaliteitsvolle jonge en oudere paarden, die beoordeeld werd door een lekenjury. Dit jaar wordt het een presentatie van de verschillende categorieën waarin tuigpaarden in wedstrijdverband uitgebracht worden”, vertelt Hanneke Mekkes namens de Pavo Masterclass supported by ’t Peerdewinkeltje.

De gewijzigde formule is tot stand gekomen in samenspraak met de KNHS, de Vereniging Tuigpaardrijders Nederland en de Masterclass-adviseurs Jan Schep en Jacob Melissen. Er zijn komend seizoen zes wedstrijden, gevolgd door de grote finale in oktober. De tuigpaarden maken er een show van tijdens nationale en internationale evenementen en presenteren zich als eenspan, tweespan, tandem, klavertje drie of damesaanspanning. Het publiek blijft zijn of haar mening geven over de mooiste presentatie of de beste paarden. Of juist de stijl van rijden, tuigage en de koets.

Jan Schep is enthousiast over de competitie. “De tuigpaardensport is een fantastische sport die het verdient om zich voor een internationaal publiek te kunnen tonen. Zoveel verschillende aanspanningen met goede paarden en enthousiaste mensen is de beste reclame die de tuigpaardensport zich kan wensen. Ik kijk uit naar de eerste presentatie tijdens het NK springen in Mierlo op zondag 27 april!”

Dit seizoen zullen ook tuigpaardrijders van het Jong KWPN betrokken worden bij de Masterclass.

Data Masterclass tuigpaarden supported by ‘t Peerdewinkeltje

27 april : CH Mierlo

8 juni: Outdoor Gelderland, Arnhem

22 juni: CHIO Rotterdam

29 juni: CSI Twente, Geesteren

6 juli: CH Blaricum

2 augustus: CH Hoofddorp

4 oktober: Grande Finale tijdens de fokveedag in Hoornaar met alle deelnemers van het afgelopen seizoen

  • Deel dit artikel