Passie voor vertalen en schrijven… en paarden natuurlijk!

Priscilla

Dit jaar is Priscilla van Agteren voor het eerst vrijwilliger tijdens het CHIO Rotterdam, reden om te vragen hoe het haar bevalt…


Welke taken heb je hier op het CHIO Rotterdam?

“Tijdens dit CHIO ben ik lid van de media crew en ben ik ook aangetrokken als vertaler van de Nederlandse teksten naar het Engels. Tot nu toe heb ik het Engelse deel van de site nagelopen om te zien of deze actueel is, ik heb persberichten en nieuwsberichten vertaald samen met de andere vertaler die bij ons team hoort en ik heb ook zelf stukjes geschreven over een aantal evenementen. Daarnaast heb ik natuurlijk geholpen bij allerlei andere werkzaamheden van het persteam zoals het te woord staan van de pers, zorgen dat ze een locker krijgen, een fotografiehesje, startlijsten en dergelijke.”

Wat vind je het leukst om te doen?

“Tsja… het vertalen en het schrijven. Daar ben ik voor opgeleid dus dat vind ik erg leuk om hier in de praktijk te kunnen brengen, naast het feit dat het iets met paarden is!”

Je rijdt zelf?

“Ja, ik rijd sinds mijn zesde bij Rijvereniging De Hazelaar, die ook gelinkt is aan het CHIO. Zo ben ik hier ook gekomen. Daar begeleid ik ook gehandicapte ruiters, waarvan één vast per week. Verder organiseer ik daar wedstrijdjes voor de valide kinderen.”

Dus het vrijwilligerswerk zit je in het bloed?

“Nou… hier is het wel van een heel ander niveau, veel grootser, erg leuk!”

Voor herhaling vatbaar?

“Ja, zeker, als ze mij volgende keer weer willen inzetten: graag!”

  • Deel dit artikel