Paardensport tussen vleermuizen, recreanten en roofvogels

DSC 5412 Bos

Het Kralingse Bos is een bijzonder natuurgebied van ca. 200 hectare midden in Rotterdam. Het is al meerdere keren genomineerd als beste openbare ruimte van Nederland. Het Kralingse Bos heeft een grote diversiteit aan flora en fauna en is een van de weinige plekken in Rotterdam waar onder mee de rosse vleermuis in grotere aantallen voorkomt. Ook leven er in het park diverse soorten roofvogels zoals de buizerd en boomvalk.

Het Kralingse Bos is in 1937 aangeplant, het jaar dat de Rotterdamsche Manège zich er vestigde en sinds 1948 vindt er jaarlijks het CHIO Rotterdam plaats. In al die jaren is de rol van het bos als openbare ruimte steeds belangrijker geworden en is het CHIO Rotterdam uitgegroeid tot een van de belangrijkste internationale paardensportevenementen van de wereld. Het evenement wil blijven voldoen aan de eisen en wensen van sporters en bezoekers maar ook het bos heeft een groeiend aantal gebruikers uit de stad. Om daar op de juiste wijze invulling aan te geven is overleg nodig.

“Dat gaat heel goed,” zegt Ton Poletto, bij Stadsbeheer werkzaam bij o.a. het beheer van het Bos. “Wij werken al vele jaren zeer nauw samen met het team. Ook de nieuwe opzet is goed doorgesproken met Stadsbeheer en Stadsontwikkeling. Ik denk dat het er goed uit gaat zien….. Maar ik kom natuurlijk wel zelf kijken!”

  • Deel dit artikel