Paardensport en een financiële privé chauffeur

CHIO
Whats App Image 2022 08 10 at 4 18 11 PM

Floris Koster is een "mensen-mens" en gedreven financieel planner. Net als zijn collega's bij IVV, Instituut voor Vermogensbeheer is hij dagelijks in de weer als financieel privé chauffeur en beheert hij de financiële portefeuilles van talloze particulieren en ondernemers. En het gaat goed met IVV. Niet gek want als Floris zich ergens voor gaat doet hij dat met volle inzet. Zoals ook in zijn hippische carrière die vooraf ging... Hij vertelt over IVV, zijn carriere switch en zijn band met de paardensport.

Floris is gelukkig getrouwd met Quirine (die hij heeft leren kennen op de manege) en ze hebben samen twee kinderen, Sem en Roos, die ondertussen ook besmet zijn met het paardenvirus en sinds kort een eigen pony hebben. Zij hebben genoten van de jeugdochtend op het afgelopen CHIO.

"Bij IVV helpen we particulieren en ondernemers bij het opbouwen, in stand houden en overdragen van hun vermogen. Dat doen we al sinds 1993. We hebben een stappenplan waarbij we de financiële en sociale aspecten van een klant in kaart brengen, de doelen en risicobereidheid bepalen en een financieel reisplan bepalen. We noemen onszelf daarom ook wel financiële privéchaffeurs. Vooral door mond-tot-mond reclame zijn we de afgelopen jaren flink gegroeid, zowel onze klantenportefeuille als ons team."

Hippische carrière

Floris vertelt hoe hij bij IVV verzeild is geraakt en wat daaraan vooraf ging. "Zelf ben ik sinds 2005 betrokken bij IVV. Daar ging een hippische carrière aan vooraf. Toen ik 6 jaar was ging ik rijden , was ik fanatiek ruiter bij de manege in het Bergse Bos. Zo fanatiek dat ik op mijn zestiende naar de beroepsopleiding in Deurne wilde. Ik heb echt hele mooie dingen meegemaakt, stage gelopen bij hippische grootheden als Tineke Bartels en Ton de Kok en na mijn opleiding mocht ik Daniëlle Heijkoop begeleiden op stal en in de lessen op Stal Palexini. Mijn hele leven stond in het teken van paarden. In 2004 gaf Nicole Werner me de kans om bij hen op stal te komen werken en hun paarden te gaan rijden. Dat was voor mij het testjaar, ik was geen supertalent en ontdekte dat ik niet ambieerde om mijn hele leven verder te gaan als groom of stalruiter.

Dirk Caremans

Het financiële vak leren

En toen.... Ik besloot dat ik iets anders moest gaan doen.... ik had wel affiniteit met financiën maar was zelf in het geheel niet vermogend. Ik had ook geen financiële opleiding. Het lukte me altijd wel om een tweede inkomstenstroom voor mezelf op te bouwen. Ik kende William van der Maas, die toen al actief was met IVV en heb hem gebeld. Ik zei "William, kun jij me het vak leren? Ik hoef er niets voor te verdienen!" En zo geschiedde in 2005. Ik kreeg een kleine stagevergoeding, woonde bij m'n ouders en ging 's avonds lesgeven en paarden rijden voor klanten. Het ging lekker en ik vond het leuk. Het bedrijf groeide zo, dat ik in 2010 mijn laatste paard heb verkocht en helemaal voor het bedrijf gekozen heb.

Toch weer paarden

We zijn nu 17 jaar verder en we zijn inmiddels met zeven mensen. Later dit jaar komen er nog twee bij. Die gaan we zelf opleiden. Het gaat nog steeds super met IVV en ik geniet nog steeds van m'n werk maar afgelopen jaar begon ik toch de paarden weer te missen. Nou moet je weten dat ik al van kinds af naar het CHIO Rotterdam kom. Eerst met m'n ouders, later als groom en in 2009 heb ik zelfs in het team van 's Gravenhof de voorronde van de CHIO Zuid-Holland Cup dressuur gehaald. Jammer genoeg was mijn paard geblesseerd tijdens de finale, dat was echt een domper. Mijn droom was om ooit als sponsor verbonden te zijn aan het CHIO. Vorig jaar hebben we ons aangesloten bij de Vrienden van het CHIO. Niet met de primaire bedoeling om er zaken te doen maar vooral om interessante en aardige mensen te ontmoeten. Nou... ik werd op m'n wenken bediend! Dit voorjaar was er een Vriendenbijeenkomst bij Stal Chardon, waar Bram Chardon een rondleiding en demonstratie gaf. Toen hij vroeg wie er als groom achterop wilde, bedacht ik me geen tweede keer. Ik heb gesprongen, gedressuurd, gevoltigeerd maar dat had ik in mijn hippische carrière nog nooit gedaan. Het was echt supergaaf!

Mirjam Lems

Met relaties bij het CHIO

Tijdens het afgelopen CHIO hebben we onze IVV relaties uitgenodigd. We hadden op vrijdag en zaterdag een hospitality loge. Daar hadden we een mix van bestaande klanten die niet persé iets met paardensport hebben en relaties die wel iets met de sport hebben uitgenodigd. Dat werkte goed. De loge was dicht bij de ring, we zaten met ons neus boven op de sport. En het was allemaal perfect geregeld. De locatie, de catering, alles was super goed verzorgd. Mijn gasten reageerden 'Wow, wat is dit gaaf." Behalve die twee dagen met onze relaties ben ik ook de andere dagen nog geweest. Natuurlijk bij de Vriendenbijeenkomst op donderdag en op zondag bij de jeugdochtend, echt leuk dat die er weer was. Ik kijk terug op een mooi CHIO. En wil ook graag in de toekomst kijken hoe we elkaar over en weer verder kunnen helpen!"

Daar zijn we blij om en dat aanbod pakken we graag met beide handen aan! Fijn dat jij en je gasten hebben genoten tijdens het afgelopen CHIO en tot snel tijdens een van de bijeenkomsten van de Vrienden van het CHIO!


  • Deel dit artikel